WOMEN'S GUIDE

Μένουμε σπίτι: Ευκαιρία για beauté - ιδέες και DIY συνταγές ομορφιάς

Τώρα που όλοι οφείλουμε να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των ειδικών και να μείνουμε στα σπίτια μας για να αναχαιτίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, είναι μια καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας για να ασχοληθείτε με την ομορφιά σας.

Ακόμα και όσες γυναίκες συνήθως δεν αφιερώνουν πολύ χρόνο για να κάνουν απολέπιση, μάσκες ομορφιάς και άλλες μεθόδους περιποίησης τώρα σίγουρα θα βρουν λίγο χρόνο για να ασχοληθούν με την ομορφιά τους.


ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ
 Κανονικά θα πρέπει να κάνετε απολέπιση τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα (αλλά όχι κάθε μέρα) για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και αν έχετε λαμπερή και υγιή επιδερμίδα. Ευκαιρία να αρχίσετε τώρα να ασχολείστε σοβαρά με το peeling κάνοντας από την κορυφή μέχρι τα νύχια

Πάρτε μερικές ιδέες:

Πρόσωπο

Φυσικό πίλινγκ προσώπου με σόδα για μαύρα στίγματα και ακμή:

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό peeling προσώπου με μαγειρική σόδα και γάλα. Το συγκεκριμένο πίλινγκ θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα, βοηθώντας παράλληλα και στην αντιμετώπιση της ακμής.

Η μαγειρική σόδα δρα ενάντια στα σπυράκια, αφού έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Από την άλλη μεριά, το γάλα (ή γιαούρτι, ή κρέμα γάλακτος) κάνει το δέρμα μαλακό και το καταπραΰνει, προσφέροντας του παράλληλα ήπια απολέπιση και βαθιά ενυδάτωση.

Θα χρειαστείτε:

– 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
– 3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος)

Τρόπος παρασκευής: Απλά αναμείξτε τα δυο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το μείγμα σε όλο σας το πρόσωπο κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ και δίνοντας περισσότερη έμφαση στα σημεία με τα μαύρα στίγματα, όπως είναι η μύτη και το πηγούνι. Έπειτα, αφήστε το πίλινγκ προσώπου με σόδα να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Προσοχή όμως: Αν η επιδερμίδα σας έχει ήδη σπυράκια ή αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής, αποφύγετε το τρίψιμο και προχωρήστε κατευθείαν στο στάδιο που αφήνετε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά ή αποφύγετε γενικότερα την συγκεκριμένη μάσκα.

Χρειάζεται προσοχή διότι η μαγειρική σόδα προκαλεί ευαισθησία στο δέρμα που μπορεί να οδηγήσει σε εξανθήματα, ερυθρότητα ή έγκαυμα. Καλό θα είναι να κάνετε αρχικά μια δοκιμή σε ένα μικρό σημείο του χεριού σας πριν κάνετε την εν λόγω μάσκα στο πρόσωπο. Αν μάλιστα το πρόσωπο σας έχει ήδη σπυράκια ή ακμή, τότε μπορεί να προκαλέσει έξαρση του προβλήματος. Σε περίπτωση ωστόσο που δεν έχετε πρόβλημα ακμής ή σπυράκια και προκληθεί κάποιος ερεθισμός από την εφαρμογή της μάσκας αυτής, απλώστε την ενυδατική σας κρέμα για να τον αντιμετωπίσετε.

Απολέπιση προσώπου με ζάχαρη και λεμόνι ενάντια στις πανάδες, την ακμή και τα σπυράκια:

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές για πίλινγκ προσώπου με ζάχαρη και λεμόνι. Πρόκειται για δυο απλά και πολύ συνηθισμένα σπιτικά υλικά για την δημιουργία φυσικών scrub προϊόντων με πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Το λεμόνι είναι γνωστό για τις λευκαντικές του ιδιότητες και τη δράση ενάντια στις δερματικές κηλίδες και τις πανάδες, όπως και για την αντισηπτική του δράση ενάντια στην ακμή. Από την άλλη μεριά, οι κόκκοι της ζάχαρης καθαρίζουν τους πόρους, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας.

1η συνταγή κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος: 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2η συνταγή: 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, 3 σταγόνες χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3η συνταγή: 1-2 σταγόνες λεμόνι, 3 σταγόνες ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας αλάτι και 4 κουταλιές της σούπας μέλι

4η συνταγή: 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής: Το μόνο που χρειάζεται είναι να αναμείξετε τα υλικά και να τα ανακατέψετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το μείγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο σας και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Σπιτικό peeling προσώπου για λιπαρό δέρμα:

Ένα πίλινγκ προσώπου μια φορά την εβδομάδα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη λιπαρή επιδερμίδα σας καθαρή και λαμπερή, απομακρύνοντας την περίσσεια λιπαρότητα και την ακμή.

1η συνταγή: Αναμείξτε κρυσταλλική ζάχαρη με τζελ αλόης, ξύσμα από τη φλούδα ενός λεμονιού και αν θέλετε λίγο αιθέριο έλαιο λεμονιού. Εφαρμόστε το scrub στο πρόσωπο σας για 15 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

2η συνταγή: Βάλτε σε ένα μπολ μια μικρή ποσότητα αλεσμένων αμυγδάλων και προσθέστε λίγο μέλι μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη πάστα. Έπειτα πάρτε ένα ζεστό και υγρό πανάκι και εφαρμόστε πάνω του λίγη ποσότητα της πάστας. Κάντε με αυτό απαλές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο χωρίς να ασκείτε πίεση για να αποφύγετε τους ερεθισμούς και τέλος ξεπλυθείτε με δροσερό νερό.

3η συνταγή: Κάντε φυσική απολέπιση προσώπου με ξύδι ή μηλόξυδο. Απλά εφαρμόστε το κάθε βράδυ για δυο εβδομάδες πριν τον ύπνο με ένα βαμβάκι και αφήστε το να δράσει για 5-10 λεπτά. Μετά ξεπλυθείτε με δροσερό νερό και κοιμηθείτε. Αυτή η απλή μέθοδος για σπιτικό πίλινγκ προσώπου θα περιορίσει την λιπαρότητα και την ακμή. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε παγάκια με ξύδι ή απλά να το παγώσετε πριν τη χρήση. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, καλό θα είναι να το αραιώσετε ελαφρώς με νερό πριν την χρήση.

Scrub προσώπου για μεικτό δέρμα:

Ένα μεικτό πρόσωπο διαθέτει τόσο ξηρά, όσο και λιπαρά σημεία, επομένως το πίλινγκ προσώπου που χρειάζεται πρέπει να είναι πολύ απαλό. Η απολέπιση θα πρέπει να στοχεύει κυρίως τις λιπαρές περιοχές στο Τ του προσώπου (δηλαδή μέτωπο, μύτη, πιγούνι).

Αναμείξτε λοιπόν μαγειρική σόδα με αμυγδαλέλαιο ή σησαμέλαιο και προσθέστε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Απλώστε το στο πρόσωπο σας για λίγο και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Φυσική απολέπιση προσώπου για ξηρό δέρμα και ευαίσθητες επιδερμίδες:

Μια ξηρή επιδερμίδα δεν έχει ανάγκη από βαριά και συχνή απολέπιση, διότι είναι ευαίσθητη. Κάνοντας ένα πίλινγκ προσώπου μια φορά κάθε δυο εβδομάδες μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό, λαμπερό και όμορφο.

Αναμείξτε μαγειρική σόδα με ελαιόλαδο και προαιρετικά προσθέστε λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς ή γερανιού, το οποίο βοηθά στην αναδόμηση της επιδερμίδας.

Εφαρμόστε το μείγμα για λίγο στο πρόσωπο σας και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Πίλινγκ προσώπου με καφέ:

Φτιάξτε μόνη σας ένα peeling προσώπου στο σπίτι με απλά και οικονομικά υλικά. Το συγκεκριμένο scrub θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε λαμπερή, καθαρή και βαθιά ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Θα χρειαστείτε:

– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1/2 κούπα ελαιόλαδο
– 5 γεμάτες κουταλιές του γλυκού ελληνικό καφέ

Τρόπος παρασκευής: Αρχικά βάλτε το μέλι σε ένα μπρίκι και ανάψτε το μάτι της κουζίνας για να το λιώσετε. Αφού το μέλι μαλακώσει και πάρει ρευστή μορφή, βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και ρίξτε από πάνω το μέλι. Έπειτα προσθέστε και τον ελληνικό καφέ και ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το πίλινγκ προσώπου με καφέ κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή κάτω από τα μάτια και τα σημεία με κοκκινίλες ή σπυράκια. Για περισσότερη ενυδάτωση αφήστε το μείγμα να σταθεί 10 λεπτά και να δράσει. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

 

Σώμα

Σπιτική απολέπιση σώματος ΜΕ ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ:

Ακτινίδιο:

Η σπιτική απολέπιση σώματος μπορεί να γίνει ακόμα και με ένα υλικό, που στην παρούσα φάση είναι το ακτινίδιο. Είναι κάτι ασυνήθιστο, που μάλλον δεν έχετε ξανακούσει άρα και ξαναδοκιμάσει. Τα αποτελέσματα που φέρει το ακτινίδιο ως φυσικό σκραμπ επιδερμίδας είναι απροσδόκητα εκπληκτικά!

Θα χρειαστείτε:

2 + ακτινίδια, ανάλογα με την έκταση που θα γίνει η απολέπιση.

Διαδικασία:

Βγάζετε τη φλούδα από το ακτινίδια και τα λιώνετε για να γίνει σαν πολτός. Οι κόκκοι που θα μείνουν από τα σποράκια τους θα δράσουν ως απολεπιστικό για το σώμα σας. Επομένως, απλώνετε στο σώμα το μείγμα από τους σπόρους και το λιωμένο εσωτερικό από το ακτινίδιο, στα σημεία που θέλετε να κάνετε τη σπιτική απολέπιση σώματος. Τρίβετε με κινήσει μασάζ. Ξεπλένετε το σώμα σας με άφθονο χλιαρό νερό κι έπειτα στεγνώνεστε με μία καθαρή πετσέτα.

Ζάχαρη:

Και η ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει η σπιτική απολέπιση σώματος.

Θα χρειαστείτε:

Περίπου 30 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη, είτε λευκή είτε καστανή, ανάλογα πάλι με το πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια απολέπισης.

Διαδικασία:

Την ώρα του μπάνιου, κι αφού έχετε ολοκληρώσει κάθε τι που θέλετε να κάνετε, πριν βγείτε απλώνετε τη ζάχαρη στα σημεία του σώματός σας που θέλετε να απολεπίσετε. Κάνετε ένα μασάζ κυκλικών κινήσεων κι ύστερα ξεβγάζετε την ανανεωμένη περιοχή με άφθονο χλιαρό νεράκι. Σκουπίζεστε με μία καθαρή πετσέτα κι είστε έτοιμες.

 

Σπιτική απολέπιση σώματος ΜΕ ΔΥΟ ΥΛΙΚΑ:

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να κάνει κανείς απολέπιση στο σπίτι του είναι να αναμείξει δύο υλικά μεταξύ τους, σε συνταγές όπως αυτές που θα σας αναφέρουμε ευθύς αμέσως.

Ζάχαρη και Ελαιόλαδο:

Το συνηθέστερο και από τα πιο απλά, αγνά και αποτελεσματικά σπιτικά σκραμπ σώματος είναι αυτό. Το εφαρμόζουν κατά κόρον τόσο νεαρά κορίτσια όσο και μεγάλες γυναίκες χάρη στα εκπληκτικά αποτελέσματα του, καθώς και λόγω του ότι περιέχει μόνον δύο υλικά τα οποία όλες έχουμε στο σπίτι μας ανά πάσα στιγμή.

Θα χρειαστείτε:

30 γραμμάρια ζάχαρη, ποσότητα ενδεικτική, εσείς θα χρησιμοποιήσετε όση χρειάζεται για να καλύψει την περιοχή που θα απολεπίσετε
Ελαιόλαδο ποσότητας που να καλύπτει τη ζάχαρη.

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε λίγο με το χέρι σας. Στο μπάνιο, εφαρμόζετε το σκραμπ σε όποιο σημείο επιθυμείτε. Η εφαρμογή του πρέπει να γίνεται με κυκλικές κινήσεις και να τρίβετε καλά όλη την περιοχή, ιδιαίτερα τις περιοχές που εμφανίζεται και κυτταρίτιδα, την οποία η σπιτική απολέπιση σώματος μπορεί να καταπολεμήσει. Κατόπιν, ξεπλένετε το σώμα σας με χλιαρό νερό βρύσης και σκουπίζετε με καθαρή πετσέτα ταμποναριστά και απαλά.

Αλάτι και Ελαιόλαδο:

Παραλλαγή της παραπάνω συνταγής, αποτελεί η συγκεκριμένη αλλά και η αμέσως επόμενη. Το ελαιόλαδο παραμένει βασικό συστατικό για τη σπιτική απολέπιση σώματος που χαρίζει αμέτρητη ενυδάτωση, ενώ αυτό που αλλάζει είναι η ζάχαρη, η οποία εν προκειμένω δίνει τη θέση της στο αλάτι και ακολούθως στον αλεσμένο ελληνικό καφέ.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι το αλάτι και το ελαιόλαδο, σε αναλογίες όπως αυτές που αναφέραμε για την προηγούμενη συνταγή. Γενικά, μην αγχώνεστε για τις ποσότητες, μιας και από την πρώτη φορά που θα επιχειρήσετε να κάνετε σπιτική απολέπιση σώματος θα καταλάβετε μόνες σας ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα που χρειάζεται η επιδερμίδα σας.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι ακριβώς η παραπάνω, απλώς αντί για ζάχαρη έχετε αλάτι.

Καφές και Ελαιόλαδο:

Για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια και γινόμαστε κουραστικές, και για τη συγκεκριμένη συνταγή σπιτικής απολέπισης σώματος τα υλικά που θα χρειαστείτε, ο αλεσμένος ελληνικός καφές και το ελαιόλαδο δηλαδή, θα είναι σε καθορισμένες από εσάς ποσότητες. Η παρασκευή του απολεπιστικού και η εφαρμογή του είναι όμοια με αυτή που προαναφέραμε στη συνταγή με τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.

Ζάχαρη και Πράσινο τσάι:

Αυτό είναι ένα εξίσου «δημοφιλές» σπιτικό σκραμπ προσώπου για καθαρή και νεανική επιδερμίδα που επιλέγουν ευρύτατα οι κοπέλες και οι γυναίκες τόσο διότι τα δύο αυτά υλικά βρίσκονται συνήθως σε κάθε γυναικεία κουζίνα, όσο κι επειδή το πράσινο τσάι έχει κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες για τη γυναικεία επιδερμίδα, πέραν από την απολέπιση.

Θα χρειαστείτε:

Κρυσταλλική ζάχαρη (λευκή ή καστανή), όση χρειάζεται για την έκταση της επιφάνειας του δέρματός σας
Πράσινο τσάι, όσο χρειάζεται για να καλυφθεί καλά η ζάχαρη και να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα.

Διαδικασία:

Βράζετε για μερικά λεπτά μία κούπα πράσινο τσάι. Βάζετε σε ένα μπολάκι τη ζάχαρη και την περιχύνετε με το βρασμένο πράσινο τσάι μέχρι να γίνει η πάστα που προείπαμε. Ανακατεύετε λίγο με ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι και παίρνετε το μπολ αυτό μαζί σας στην μπανιέρα ή την ντουζιέρα σας. Το εφαρμόσετε όπου θέλετε να κάνετε απολέπιση, τρίβοντάς το καλά στην επιδερμίδα σας με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλένετε με μπόλικο χλιαρό νερό και, τέλος, σκουπίζεστε με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

Αλάτι και Σησαμέλαιο:

Μία παραλλαγή της συνταγής με το αλάτι και το ελαιόλαδο είναι αυτή εδώ, που στηρίζεται μεν στο αλάτι, αλλά αντικαθιστά το ελαιόλαδο με το σησαμέλαιο. Για τη συνταγή αυτή, επιλέξαμε να σας αναφέρουμε και την προσθήκη κάποιου αιθέριου ελαίου που μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο για τη συνταγή.

Θα χρειαστείτε:

3 χούφτες αλάτι (αν έχετε χοντρό ακόμα καλύτερα)
5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
8 σταγόνες από αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας· συνιστούμε το αιθέριο έλαιο του γκρέιπφρουτ (είναι φυσικά προαιρετικό το να προσθέσετε στο σπιτικό σκραμπ σώματος κάποιο αιθέριο έλαιο, όπως άλλωστε προαναφέραμε).

Διαδικασία:

Σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, βάζετε όλα τα υλικά σας και με ένα κουτάλι τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη πάστα. Αφού κάνετε μπάνιο κι έχετε ακόμη νωπή επιδερμίδα, απλώνετε το σκραμπ σε όλη την έκταση στην οποία επιθυμείτε να κάνετε τη σπιτική απολέπιση σώματος. Κάνετε ένα απαλό μασάζ κυκλικών κινήσεων κι τέλος ξεπλένετε με χλιαρό νερό και στεγνώνετε με καθαρή πετσέτα.

Καφές και Μέλι:

Το συγκεκριμένο body peeling που παρασκευάζεται από δύο μόνο υλικά (μέλι και ελληνικό καφέ) είναι ένα από αυτά που μπορούν να φέρουν πάρα πολύ αξιόλογα αποτελέσματα, γι’ αυτό και σου συνιστούμε με κλειστά τα μάτια να το δοκιμάσεις. Ωστόσο, επειδή το μέλι κοστίζει περισσότερο και δεν απλώνετε ακόμα και λιωμένο όσο το ελαιόλαδο ή το σησαμέλαιο, θα σου προτείναμε να κάνεις σπιτική απολέπιση σώματος με την εν λόγω συνταγή μόνο σε περιορισμένες περιοχές, π.χ. μόνο στα πόδια.

Θα χρειαστείτε:

Ψιλοκομμένος ελληνικός καφές
Μέλι, όσο χρειάζεται για να καλυφθεί το καφές.

Διαδικασία:

Σε ένα πυρύμαχο σκεύος, βάζετε την ποσότητα από όποιο  μέλι διαθέτετε, ακόμα και από αυτό που αγοράσατε και τελικά δεν καταναλώσατε γιατί δεν είχε ωραία γεύση! Το βάζετε για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων (ή όπου αλλού μπορείτε και θέλετε), προκειμένου να λιώσει ελαφρώς και να είναι πιο εύκολη η διαχείρισή του. Μόλις το βγάλετε, το ανακατεύετε με τους ψιλοκομμένους κόκκους καφέ και το απλώνεις στην επιδερμίδα του σώματός σας, αφού προηγουμένως έχετε φροντίσει να την έχετε βρέξει (θέλουμε να είναι νωπή). Το μείγμα δε χρειάζεται να καίει λόγω του ζεσταμένου μελιού, αλλά να είναι χλιαρό. Τρίβετε , κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφαιρείτε με άφθονο νερό βρύσης και στεγνώνεστε με μία καθαρή πετσέτα μπάνιου.

 

Σπιτική απολέπιση σώματος ΜΕ ΤΡΙΑ ΥΛΙΚΑ:

Για το τέλος, αφήσαμε τις λίγο πιο σύνθετες συνταγές για σπιτική απολέπιση σώματος, οι οποίες κατασκευάζονται από τρία υλικά που διαθέτετε στο σπίτι σας. Αναλυτικότερα:

Ζάχαρη, Ελαιόλαδο και Λεμόνι:

Θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, είτε λευκή είτε μαύρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο· εναλλακτικά, μπορείτε να αξιοποιήσετε αμυγδαλέλαιο ή λάδι jojoba
6 κουταλιές της σούπας από στυμμένο χυμό λεμονιού (όχι αγοραστό συσκευασμένο χυμό λεμονιού).

Διαδικασία:

Σε ένα ευρύχωρο δοχείο, τοποθετείτε ένα – ένα και τα τρία υλικά σας. Με ένα κουτάλι, τα ανακατεύετε πολύ καλά. Σκοπός σας είναι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να μετατραπούν σε μία παχύρρευστη πάστα. Βρέχετε τα σημεία που θέλετε να απολεπίσετε και κάνετε τις γνωστές κυκλικές κινήσεις μασάζ με το προϊόν που φτιάξατε. Ξεπλένεστε με άφθονο νεράκι από τη βρύση και σκουπίζεστε πολύ καλά με μία βαμβακερή πετσέτα.

Ζάχαρη, Μέλι και Σόδα:

Θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, λευκή ή μαύρη, ό,τι προτιμάτε
2 – 3 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι jojoba, βοηθητικά αν έχετε και θέλετε (είναι προαιρετικό).

Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο σκεύος, ρίχνετε την κρυσταλλική ζάχαρη και το μέλι αφού πρώτα το έχετε ρευστοποιήσει. Ανακατεύετε χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Εν συνεχεία, βάζετε τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύετε με το κουτάλι καλά για δεύτερη φορά, μέχρι να δείτε όλα τα μικρά κομματάκια να «διαλύονται». Στο σημείο αυτό, εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να συμπληρώσετε το έλαιο jojoba και να ανακατέψετε πάλι για πολύ λίγο. Αφού κάνετε μπάνιο, απλώνετε το scrub με τον πολυσυζητημένο αυτόν τρόπο, ξεβγάζετε και σκουπίζετε.

Σε κάθε μα κάθε περίπτωση, όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε, η σπιτική απολέπιση σώματος πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθείται από την ενυδάτωση της απολεπισμένης περιοχής, η οποία ενυδάτωση μπορεί να γίνεται είτε με λίγη ενυδατική κρέμα είτε με λίγη body lotion!!!

 

Χείλη

5 διαφορετικές ιδέες για να φτιάξεις μόνη σου σπίτι το ιδανικό scrub για τα χείλη σου με τα πιο απλά υλικά.

Με μέλι και ζάχαρη

Συστατικά:2 κ.γ. ζάχαρη / 1 κ.γ. μέλι / 1 κ.γ. αμυγδαλέλαιο

Ανακάτεψε τα όλα μαζί σε ένα μικρό μπολ μέχρι να έχεις ένα παχύρευστο αποτέλεσμα. Έπειτα άπλωσε μια μικρή ποσότητα με το δάχτυλο σου στα χείλη κάνοντας απαλά scrub, ξέπλυνε με ζεστό νερό και έτοιμη!
Extra Tip: Βάλε στο μείγμα λίγη κανέλα και δες τα χείλια σου να γίνονται αμέσως πιο juicy!

Με λάδι καρύδας και λεμόνι

Συστατικά: 1 κ.γ. λάδι καρύδας / 2 κ.γ. ζάχαρη / φυσικός χυμός λεμονιού

Παρόμοια με τον παραπάνω τρόπο, τα ανακατεύεις όλα μαζί, ρίχοντας αργά αργά το χυμό λεμονιού, μέχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Extra Tip: Χρησιμοποίησε ότι περισσέψει και κάνε απολέπιση και στο υπόλοιπο πρόσωπο!

Με κομματάκια σοκολάτας

Συστατικά: 1 κ.γ. βουτυροκακάο / 1 ½ κ.γ. λάδι καρύδας / 2 κ.γ. τριμμένο κερί μέλλισας / ½ κ.γ. λάδι βιταμίνης Ε / 10 chocolate chips / 3-4 σταγόνες από έλαιο μέντας

Για να σε προλάβω όλα τα συστατικά μπορείς να τα βρεις σε ένα φαρμακείο και είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι φαίνεται. Αφού τα βάλεις όλα μαζί σε ένα μπολ, ζέστανετα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν, άφησε το scrub σου να κρυώσει και έτοιμο.
Extra Tip: Στη συνέχεια μπορείς να φας όσα κομματάκια σοκολάτας περίσσεψαν!

 Με το αγαπημένο σου λιποζάν

Συστατικά: 1 λιποζάν / 1 κ.σ. βαζελίνη / 2 κ.γ. ζάχαρη

Κόψε σε μικρά κομμάτια το λιποζάν – μπορείς να διαλέξεις όποιο θες – και ανακάτεψε το με τη βαζελίνη και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Extra Tip: Χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα που δε χρησιμοποιείς πια για να το απλώσεις στα χείλη σου για ακόμη καλύτερη απολέπιση!

 Με καφέ

Συστατικά: 1 κ.γ. ελαιόλαδο / 1 κ.γ. αλεσμένου καφέ

Είναι το καταλληλότερο για πιο ευαίσθητα χείλη αφού οι κόκκοι του καφέ είναι πολύ πιο ήπιοι αλεσμένοι, αλλά και το ιδανικότερο για συχνά scrubs.
Extra Tip: Αύξησε τις ποσότητες, πρόσθεσε και λίγη ζάχαρη και έχεις το τέλειο scrub κατά της κυτταρίτιδας!

 

ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Πρόσωπο

 

Με μπανάνα

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μπανάνα για να ενυδατώσεις το πρόσωπο σου και ώστε να είναι πιο απαλό και λαμπερό. Θα πρέπει λοιπόν να λιώσεις μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα, μέχρι να γίνει μια λεία πάστα, για να την απλώσεις στο πρόσωπο και το λαιμό σου.

Άφησε την να δράσει για 10 με 20 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε το δέρμα σου με κρύο νερό. Για μια εξίσου δημοφιλής συνταγή θα χρειαστείς 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι που χρησιμοποιείται και ως θεραπεία για την ακμή και 1 μέτρια μπανάνα.

Με γάλα

Το γάλα χρησιμοποιούσε και η Κλεοπάτρα για να είναι πάντα λαμπερή, γιατί όχι και εμείς; Κάνε μια απλή μάσκα αναμειγνύοντας 1/4 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη με αρκετό νερό για να κάνεις μια παχύρευστη πάστα. Έπειτα, άπλωσε καλά το μείγμα στο πρόσωπο σου και άφησε το μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Μόλις το ξεπλύνεις με χλιαρό νερό θα αισθανθεί το δέρμα σου πιο φρέσκο και ανανεωμένο.

Με βρώμη

Εδώ τώρα θα πρέπει να βάλεις σε ένα μπολάκι μισό φλυτζάνι χλιαρό νερό και 1/3 φλιτζάνι βρώμη. Άφησε τα στο μπολ για δύο ή τρία λεπτά και πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 1 ασπράδι αυγού.

Όταν ανακατέψεις καλά τα υλικά σου, άπλωσε μια λεπτή στρώση στο πρόσωπο σου για 10 με 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε το με χλιαρό νερό.

Με μαγιονέζα

Αυτός είναι ίσως και ο πιο εύκολος τρόπος για να τονώσεις το δέρμα σου, μιας και η μαγιονέζα περιέχει αυγά και είναι ήδη στην παχύρευστη μορφή που χρειάζονται να έχουν οι θεραπείες ομορφιάς.

Για να έχεις λοιπόν μια καθαρή και λεία επιδερμίδα άπλωσε απαλά τη μαγιονέζα πάνω στο πρόσωπό σου και άφησε την να κάνει τα μαγικά της για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, σκούπισε την για να φύγει η μαγιονέζα και ξέπλυνε με δροσερό νερό.

Με γιαούρτι

Για να καθαρίσεις το δέρμα σου και να το τονώσεις, μπορείς να πάρεις ένα γιαούρτι και απλά να το αλείψεις στο πρόσωπό σου για περίπου 20 λεπτά.

Για να γίνει όμως ακόμη πιο αναζωογονητική αυτή η μάσκα προσώπου, θα πρέπει να ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι με το χυμό από μισό πορτοκάλι (και λίγο λιγότερο αν είναι ακόμη καλύτερα), λίγο πολτό από το στυμμένο πορτοκάλι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλόη. Μέσα σε 5 με 7 λεπτά θα είσαι έτοιμη να το ξεπλύνεις και να απολαύσεις το αποτέλεσμα.

Σώμα

Με δυόσμο

Θα χρησιμοποιήσεις το δυόσμο ως μάσκα για να δώσεις  μια υπέροχη δροσιά στο δέρμα σου. Θα χρειαστείς: ένα αγγούρι λιωμένο στο μπλέντερ, ½ ποτήρι νερού και ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου τα οποία θα βάλεις σε μια μικρή κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Αφού την αφήσεις να κρυώσει για 15 λεπτά, είναι έτοιμη την απλώσεις πάνω σου.

 

Μαλλιά

 

Με ελαιόλαδο

Αυτή η μάσκα συνίσταται για τα μαλλιά και περιέχει: 2 ασπράδια αυγών και ¼ της κούπας ελαιόλαδο. Ανακάτεψε και άπλωσε το μίγμα στα μαλλιά σου (αποφεύγοντας όσο μπορείς να τη βάλεις στις ρίζες). Κάλυψε το κεφάλι σου με μια πλαστική σακούλα και άφησέ την για μια ώρα.

 

Με αβοκάντο, μέλι, λάδι καρύδας και μαγιονέζα στις παρακάτω δοσολογίες:

Υλικά:

1/2 φέτα αβοκάντο αποφλοιωμένη
2 κουταλιές σούπας λάδι καρύδας
1 κουταλιά σούπας μέλι
¼ φλιτζάνι μαγιονέζα

Ετοιμασία:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ (ή ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά, βεβαιώνοντας ότι το αβοκάντο είναι καλά χτυπημένο). Σε υγρά μαλλιά, εφαρμόστε το μίγμα ομοιόμορφα στο σύνολο των μαλλιών.

Καλύψτε το κεφάλι με μια πετσέτα ή σκουφάκι μπάνιου και αφήστε το να παραμείνει για μισή ώρα. Κατόπιν, ξεπλύνετε πολύ καλά και λούστε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε.

Εφαρμόστε αυτή την μάσκα οπωσδήποτε μία φορά την εβδομάδα για να κρατήσει τα φυσικά μαλλιά σας γεμάτα σε όγκο, υγιή, πλούσια και λαμπερά!

 

Με μαγειρική σόδα

Υλικά:

2 κουταλιές σούπας μαγειρική σόδα
λίγο νερό

Ετοιμασία:
Αναμιγνύετε λίγο νερό και την σόδα και ανακατεύετε έτσι ώστε να σχηματιστεί μια παχιά πάστα.

Κάντε μασάζ στο βρεγμένο τρίχωμα του κεφαλιού σας και αφήστε το να παραμείνει για 15 λεπτά πριν να ξεπλύνετε και να λουστείτε.

Αυτή η απλή μάσκα μαλλιών μπορεί να αποκαταστήσει τη φυσική λάμψη των μαλλιών σας και να τα καθαρίσει από οποιαδήποτε συσσώρευση προϊόντων!

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!