GOOD LIFE

Φαινόμενο γιο -γιο: Το λάθος που κάνουν όσοι παχαίνουν ξανά μετά τη δίαιτα

Η συγκεκριμένη φράση που παραπέμπει στο γνωστό παιχνίδι, περιγράφει την αδυναμία όσων κάνουν δίαιτα, να διατηρήσουν την απώλεια βάρους τους μακροπρόθεσμα.

Ανακαλύψτε ποια είναι η κίνηση κλειδί που θα αποτρέψει την επαναπρόσληψη βάρους μετά την ολοκλήρωση μιας πετυχημένης δίαιτας, αφού είναι γεγονός πως το φαινόμενο γιο γιο, κάνει συχνά την εμφάνισή του καθώς οι περισσότεροι παίρνουν πάλι τα κιλά που έχασαν, όπως ακριβώς το αγαπημένο παιδικό παιχνίδι ταλαντεύεται επιστρέφοντας στην αρχική του θέση.

Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όσοι είναι επιρρεπείς στην επαναπρόσληψη βάρους κάνουν το ίδιο λάθος: σταματούν την όποια φυσική δραστηριότητα είχαν ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της δίαιτας.  Οι ειδικοί τονίζουν ότι μπορούμε να βάλουμε φρένο στο φαινόμενο γιο-γιο, αρκεί να συνεχίσουμε την άθληση ώστε να ενδυναμώσουμε το μυϊκό μας σύστημα.

Επισημαίνεται ότι με τη συστηματική άσκηση οι θερμίδες που καίει ο οργανισμός μας σε ηρεμία μπορεί να αυξηθούν ακόμη και κατά 15%.

Φυσικά άλλη μια απαραίτητη προϋπόθεση για να μην ξαναπαχύνουμε μετά τη δίαιτα είναι να διατηρήσουμε υγιεινές συνήθειες διατροφής και να μην επανέλθουμε στις παλιές και ανθυγιεινές τακτικές που αρχικά οδήγησαν στην πρόσληψη βάρους.

Επομένως συνεχίστε να έχετε την άσκηση στο πρόγραμμά σας ακόμη και αν η δίαιτα έχει τελειώσει και  είναι βέβαιο ότι οι πιθανότητες να ταλαιπωρηθείτε από το φαινόμενο της επαναπρόσληψης του βάρους μειώνονται δραστικά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!