GOOD LIFE

Υπάρχουν 8 τροφές και ροφήματα που σαν κάνουν να πεινάτε περισσότερο

Κανονικά οι τροφές βοηθούν να εξαφανιστεί το αίσθημα της πείνας. Και όμως αυτό δεν ισχύει πάντα, αφού κάποιες τροφές, ροφήματα και συνδυασμοί τροφών, μπορεί αρχικά να προκαλούν αίσθηση κορεσμού, αλλά πολύ γρήγορα σας κάνουν και πάλι να πεινάτε!

Στο itrofi.gr, διαβάσαμε μια λίστα με τα ροφήματα και τα τρόφιμα που αντί να μας χορτάσουν, μπορούν να μας κάνουν να πεινάσουμε περισσότερο, μολονότι, αρκετές από τις τροφές στη λίστα θεωρούνται "υγιεινές" και "διαιτητικές" επιλογές.

Φέτα ψωμί με μαρμελάδα

Συνήθως αποτελεί το πρωινό πολλών ανθρώπων αλλά είναι δεδομένο πως από την στιγμή που θα το φάτε, η όρεξή σας περισσότερο θα έχει αυξηθεί παρά θα έχει μειωθεί. Μια τέτοια τροφή δεν περιέχει καθόλου πρωτεΐνες και κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο για το πρώτο γεύμα της ημέρας διαφορετικά θα είστε καταδικασμένοι να θέλετε διαρκώς να φάτε κάτι καθ' όλη την διάρκεια ανάμεσα στο πρωί και το μεσημέρι. Καλό είναι λοιπόν, η φέτα ψωμί με μαρμελάδα να μην αποτελεί από μόνη της το πρωινό σας αλλά αντίθετα, να το εμπλουτίζετε με αυγά ή/και μπέικον προκειμένου να νιώθετε μια πληρότητα στο στομάχι σας.

Smoothies

Οι χυμοί smoothies, ειδικά το πρωί, μπορεί να είναι ένα πολύ πλήρες πρωινό. Έχει πάντα σημασία όμως τι περιλαμβάνουν κατά την παρασκευή τους. Διότι πολλές φορές οι χυμοί αυτοί μπορεί να έχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης αλλά ελάχιστη ποσότητα πρωτεϊνών. Αν τους επιλέγετε λοιπόν για να ξεκινήσει η μέρα σας προσθέστε σκόνες πρωτεϊνών ή βούτυρο ξηρών καρπών ή λάδι καρύδας ή γάλα. Αν ένας smoothies για πρωινό εμπεριέχει τέτοια συστατικά μπορεί όντως να σας κρατήσει για πολύ ώρα. Αν όχι απλά θα σας κάνει να πεινάτε.

Διαιτητικά αναψυκτικά  

Πολλές φορές ένα διαιτητικό αναψυκτικό μοιάζει μια ανώδυνη επιλογή για μετά το μεσημεριανό μας γεύμα. Άλλωστε δεν έχουν καθόλου θερμίδες και η γεύση τους δεν είναι και άσχημη. Αυτά τα αναψυκτικά όμως έχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που ανοίγουν την όρεξη. Αν είναι να πίνεις κάτι τέτοιο το μεσημέρι τότε συνδύασέ το με ξηρούς καρπούς ή κάποιο άλλο σνακ διαφορετικά απλά θα σε κάνει να πεινάσεις.

Δημητριακά

Είναι από τις πιο πολυδιαφημισμένες τροφές για πρωινό αλλά ας μην γελιόμαστε: δεν χορταίνουν. Αντίθετα, ανοίγουν την όρεξη. Τα δημητριακά στέλνουν το σάκχαρό σας στα ύψη και ταυτόχρονα κάνουν τον οργανισμό σας να θέλει να τραφεί εκ νέου. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε να φάτε βρώμη που έχει περισσότερες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες αλλά λιγότερη ζάχαρη. Η γεύση διαφέρει κάπως αλλά είναι δεδομένη η πληρότητα στο στομάχι σας.

Κέικ ρυζιού

Πολύς κόσμος πιστεύει ότι η επιλογή να φάει κέικ ρυζιού θα τον κάνει να χορτάσει αλλά συνήθως γίνεται το ακριβώς ανάποδο. Το κέικ ρυζιού είναι μια τροφή γεμάτη με... αέρα! Σκέτο δεν πρόκειται να σας κάνει να νιώσετε ότι φάγατε καν. Δοκιμάστε να το συνδυάσετε με βούτυρο ξηρών καρπών, τυρί ή αβοκάντο. Τουλάχιστον, δεν θα είναι σαν να μην φάγατε τίποτα.

Σοκολάτα γάλακτος

Είναι από τις πιο αγαπημένες τροφές που υπάρχουν αλλά δεν χορταίνει. Αντίθετα, ανοίγει την όρεξη. Η ζάχαρη είναι ένα από τα βασικά της συστατικά και η ζάχαρη έχει ένα κακό: μας κάνει να θέλουμε να φάμε περισσότερη ζάχαρη! Αντίθετα, η μαύρη σοκολάτα όχι μόνο εμπεριέχει λιγότερη ζάχαρη αλλά αντίθετα με την γάλακτος μας κάνει να χορταίνουμε. Μάλιστα, μια μελέτη έχει δείξει πως όσοι άνθρωποι τρώνε μαύρη σοκολάτα το πρωί, καταναλώνουν περίπου 175 θερμίδες λιγότερες σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες.

Μαργαρίτα κοκτέιλ

Είναι βασικός κανόνας: ό,τι εμπεριέχει ζάχαρη μας ανοίγει την όρεξη. Και η μαργαρίτα είναι ένα ποτό που εμπεριέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Φυσικά, δεν είναι το μοναδικό αλκοολούχο ποτό που μας κάνει να θέλουμε να φάμε αλλά σαν αυτό κανένα δεν ανοίγει τόσο πολύ την όρεξή μας. Μελέτες έχουν δείξει μάλιστα, πως τις ημέρες που κάποιος πίνει μαργαρίτες καταναλώνει επίσης και μια τεράστια ποσότητα λιπαρών τροφίμων.

Άπαχη σαλάτα

Γενικότερα, οι σαλάτες είναι ιδανικές τροφές για να φας αρκετά χωρίς να παχύνεις. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ιδιαίτερο νόημα αν το μόνο που καταφέρνεις είναι να πεινάς. Μην φτιάχνεις την σαλάτα σου χωρίς λάδι. Το λάδι θα μειώσει την πείνα σου και θα κάνει τον οργανισμό σου να απορροφήσει περισσότερα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στα λαχανικά που βρίσκονται στην σαλάτα. Γενικά, ας μην αφαιρούμε συστατικά που μας φαίνονται παχυντικά από τις σαλάτες. Έτσι κι αλλιώς  οι σαλάτες δεν είναι παχυντικές, αν αφαιρέσουμε και τα συγκεκριμένα συστατικά θα καταλήξουμε να τρώμε παραπάνω αφού την τελειώσουμε.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!