WOMEN'S GUIDE

Μαμά γερνάω

της Ελένης Κρίγκου
Brows&Beauty Artist

Καθώς οι στιγμές μας κυλάνε, ο αδυσώπητος χρόνος αφήνει πάνω μας τα σημάδια του. 'Το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον' και εμείς γινόμαστε θεατές στην άνιση μάχη μας με τα γηρατειά μέχρι να πέσει η αυλαία.

Η γήρανση του δέρματος είναι μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία, αποτέλεσμα της αργής εκφύλισης των ιστών που καθορίζεται από τη γενετική κληρονομιά του κάθε ατόμου. 

Πέραν από τη γήρανση λόγω γονιδίων υπάρχει και η εξωγενής γήρανση. Σε αυτή την περίπτωση οι παράγοντες που επηρεάζουν είναι:

Ήλιος και ακτινοβολία

Η φωτογήρανση είναι η πρόωρη γήρανση που προκαλείται από την επαναλαμβανόμενη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες UV με τα αποτελέσματα να είναι μόνιμα. 

Περιβάλλον

Η ατμοσφαιρική ρύπανση εξασθενεί το προστατευτικό υδρολιπιδικό μανδύα του δέρματος, προκαλεί ελεύθερες ρίζες με έντονη οξειδωτική δράση που προωθεί τη γήρανση.

Τρόπος ζωής

Το στρες, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η έλλειψη ύπνου, οι υπερβολικές ώρες εργασίας, το αλκοόλ, και η μη χρήση καλλυντικών προιόντων είναι σημαντικοί παράγοντες ως αίτια της γήρανσης. 

Το δέρμα εύκολα μας δείχνει τα πρώτα σημάδια αναγνώρισης της γήρανσης. Ρυτίδες, γραμμές, απώλεια λάμψης και ελαστικότητας υποδουλώνουν τη μείωση του κολλαγόνου και του υαλορονικού οξέος. Προληπτικά, θα πρέπει να γίνεται αποφυγή της έκθεσης μας στον ήλιο, η χρήση αντηλιακής προστασίας ολόχρονα, η ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας, καλή και ισορροπημένη διατροφή, εβδομαδιαία άθληση, ξεκούραση και καλός ύπνος.

Μεγάλος εχθρός μας ο χρόνος κι όλοι τον φοβόμαστε, μα όσο μπορούμε θα τον καθυστερούμε να μας βρει. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!