GOOD LIFE

Αυτές οι τρεις τροφές βοηθούν να σας... κόψουν την όρεξη

Τώρα που η εορταστική περίοδος οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος της, οι περισσότεροι... μετανιώνουν για τις υπερβολές που έκαναν στα γιορτινά τραπέζια και θέλουν να περιορίσουν τις θερμίδες που καταναλώνουν καθημερινά, μήπως και χάσουν τα περιττά κιλά με τα οποία πιθανά υποδέχτηκαν το νέο έτος.

Και φυσικά αυτό δεν είναι εύκολο, ειδικά τώρα που τριγύρω παντού υπάρχει ακόμα αφθονία... διατροφικών πειρασμών.


Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες τροφές που υπάρχουν σε αφθονία αυτές τις μέρες στα περισσότερα σπίτια και μπορείτε να τις καταναλώσετε και να μειώσετε το αίσθημα της πείνας, αλλά και τις... λιγούρες.

1. Μήλα

Τα μήλα αποτελούν μια ιδανική λύση για σνακ ενώ ταυτόχρονα περιορίζουν το αίσθημα της πείνας καθώς περιέχουν την πηκτίνη η οποία βοηθάει στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

2. Ξηρά δαμάσκηνα

Η κατανάλωση ξηρών δαμάσκηνων λειτουργεί ως καταστολέας της πείνας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι φυτικές ίνες και η σορβιτόλη των δαμάσκηνων σταθεροποιεί τη γλυκόζη στο αίμα και μειώνει το αίσθημα της πείνας, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει και την επιθυμία για γλυκιά γεύση.

3. Μαύρη σοκολάτα

Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση λίγης ποσότητας μαύρης σοκολάτας μειώνει το αίσθημα της πείνας. Ενώσεις στη μαύρη σοκολάτα επιβραδύνουν την πέψη και μας κάνουν να αισθανόμαστε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!