GOOD LIFE

Oι "ροζ θόρυβοι" μπορούν να βελτιώσουν τον ύπνο σου

Πιθανά έχεις ακούσει για τους λεγόμενους "λευκούς θορύβους" (ή ήχους) και το πως αυτοί μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους (και ειδικά τα βρέφη) να ηρεμήσουν, αλλά πιθανά δεν γνωρίζεις τι είναι ο "ροζ θόρυβος" και πως μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου.

Ο λευκός θόρυβος, είναι ο γνωτός βόμβος που κάνουν μηχανές, όπως ένας απορροφητήρας κουζίνας,  μια ηλεκτρική σκούπα, η μηχανή του αυτοκινήτου, ένα πιστολάκι μαλλιών κ.λπ.

 Οι "ροζ θόρυβοι" από τη μεριά τους, θυμίζουν τους "λευκούς θορύβους", αφού πάλι πρόκειται για συνεχόμενους επαναλαμβανόμενους βόμβους,οι οποίοι όμως παράγονται από φυσικά αίτια, όπως ο παφλασμός των κυμάτων, οι σταγόνες της βροχής, το βουητό του αέρα κ.λπ. 

Πρόσφατα, ήρθε μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Frontiers in Human Neuroscience” και παρατήρησε τις αλλαγές σε 13 ενήλικες που άκουγαν ροζ θορύβους ενώ κοιμούνταν σε ένα εργαστήριο. Την επόμενη ημέρα οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ένιωθαν πολύ ξεκούραστοι.

Μετά και από αυτή τη μελέτη οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο ροζ θόρυβος μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου μας και φυσικά δεν χρειάζεται να κοιμάται κανείς μέσα στη φύση: αρκεί να αναπαράγει τέτοιους ήχους σε χαμηλή ένταση στην τηλεόραση, στο κινητό του ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή λίγο πριν ξαπλώσει για να χαλαρώσει και να κοιμηθεί.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!