GOOD LIFE

Το λάθος που κάνουν πολλοί με το σκόρδο και μειώνουν την αντικαρκινική δράση του

Πλέον είναι γνωστό πως το σκόρδο προσφέρει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, αφού πλειάδα ερευνών έχουν αποδείξει πως το σκόρδο αποτελεί ισχυρό σύμμαχο της υγείας μας.

Το σκόρδο έχει αποδειχτεί πως έχει αντικαρκινική δράση, πως μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, πως προστατεύει από την άνοια, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας επειδή δρα ενάντια στις φλεγμονές και έχει πολλά ακόμη οφέλη.


Όμως κάποια από αυτά, όπως η αντικαρκινική δράση, "μειώνονται" επειδή κάποιοι κάνουν ένα λάθος όταν μαγειρεύουν με σκόρδο: το ρίχνουν κατευθείαν μέσα στο φαγητό.


Σύμφωνα με το βιβλίο: "Anticancer: Η προληπτική δύναμη των τροφών – Οδηγός διατροφής για να μειώσετε ον κίνδυνο του καρκίνου" ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε τα οφέλη του σκόρδου είναι να το ψιλοκόβετε, να το κόβετε σε φέτες ή να το λιώνετε και να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Αυτός ο χρόνος επιτρέπει σε ένα ένζυμο που βρίσκεται στο σκόρδο να αναμειγνύεται και να αντιδρά με τα υπόλοιπα συστατικά του σκόρδου και να παράγει αλισίνη.

Η αλισίνη είναι το ενεργό φυτοθρεπτικό που σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου.

Η θερμότητα καταστρέφει το ένζυμο που ευθύνεται για τον σχηματισμό της αλισίνης και γι’αυτό τον λόγο είναι καλύτερα να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!