GOOD LIFE

Παίρνεις λάθος αποφάσεις; Ίσως φταίει το άδειο στομάχι σου

Μια νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να μας πει πως δεν είναι καθόλου καλή ιδέα το να πάρεις οποιαδήποτε απόφαση όταν πεινάς και έχεις άδειο το στομάχι σου.

Αυτή η μελέτη έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα ερευνών που συνδέουν άμεσα την ποιότητα του φαγητού, το αίσθημα της πείνας και τη διατροφή γενικότερα με την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με τη νέα βρετανική έρευνα εάν πρέπει να πάρεις κάποια σημαντική απόφαση, δεν θα πρέπει να το κάνεις εάν αισθάνεσαι πείνα, γιατί θα καταλήξεις να μην παίρνεις τις σωστές αποφάσεις!

Οι ερευνητές απ’ το University of Dundee εξέτασαν μια μικρή ομάδα ανθρώπων πριν κι αφού έφαγαν. Τους έκαναν ερωτήσεις σχετικά με το φαγητό, τα χρήματα κι άλλα θέματα, αρχικά 2 ώρες αφού είχαν φάει και στη συνέχεια 10 ώρες αφότου είχαν μείνει νηστικοί.

Όπως διαπιστώθηκε, όλοι οι συμμετέχοντες, όταν πεινούσαν, απάντησαν πως θα ήθελαν μια πολύ μικρή επιβράβευση, όπως μια λιχουδιά ή σοκολάτα, ενώ όταν δεν πεινούσαν απάντησαν με τη λογική τους κι όχι με το στομάχι τους ότι θα ήθελαν μια μεγαλύτερη επιβράβευση, ακόμα κι αν χρειαζόταν να περιμένουν περισσότερο για να επιβραβευθούν.

Ειδικότερα, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι συμμετέχοντες είχαν την όρεξη να περιμένουν ακόμα και 35 μέρες για να πάρουν ένα μεγαλύτερο δώρο, ενώ όταν πεινούσαν δεν μπορούσαν ν’ αντέξουν την αναμονή για πάνω από μερικές ώρες ή μέρες.

«Θέλαμε να δούμε εάν η πείνα έχει κάποια συγκεκριμένη επίδραση στον τρόπο που παίρνουμε αποφάσεις που σχετίζονται όχι μόνο με το φαγητό, αλλά και μ’ άλλα σημαντικά θέματα», δήλωσε ο Dr. Benjamin Vincent

Βρήκαμε ότι υπήρχε μια μεγάλη επίδραση στις προτιμήσεις των ανθρώπων, οι οποίες άλλαζαν δραματικά όταν πεινούσαν. Μπορεί να υποθέταμε πως η πείνα επιδρά σε αποφάσεις μόνο με το φαγητό, αλλά ανακαλύψαμε ότι η πείνα επηρεάζει γενικά τις αποφάσεις

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!