WOMEN'S GUIDE

Η διαχρονική αξία του μακιγιάζ

της Ελένης Κρίγκου
Brows&Beauty Artist

Η ιστορία του μακιγιάζ ξεκινά από την αρχαιότητα. Η λέξη 'μακιγιάζ' προέρχεται από το γαλλικό ρήμα 'maguiller' που σημαίνει μεταβάλω, αλλοιώνω. Ο ελληνικός όρος είναι η λέξη 'ψιμυθίωση' η οποία έχει ρίζες από το ψιμύθιο, κοινή ονομασία του ανθρακικού μολύβδου. Τον ανθρακικό μόλυβδο σε μορφή λευκής σκόνης τον χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα για τη λεύκανση της επιδερμίδας και ήταν γνωστός ως τμίμη ή στίβη. 

Οι τάσεις της μόδας αλλάζουν διαρκώς και έτσι βλέπουμε ότι ανά δεκαετίες αλλά και από χώρα σε χώρα το μακιγιάζ αλλάζει και διαμορφώνεται. Το ζητούμενο σε ένα μακιγιάζ είναι να τονίσουμε και να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου χωρίς αυτό να φαίνεται υπερβολικό η παραμορφωμένο. Βέβαια, έχουν ειπωθεί πάμπολλα γύρω από το μακιγιάζ που αποκαλύπτουν διάφορες πτυχές της γυναικείας ματαιδοξίας ή γυναικείας υπεροχής.

Τελικά πώς διαχειριζόμαστε το μακιγιάζ;

Αναδεικνύουμε τα χαρακτηριστικά μας, τα καλύπτουμε ή απλώς τα αποδεχόμαστε; Σίγουρα ένα περιποιημένο και προσεγμένο μακιγιάζ μας κάνει να φαινόμαστε πολύ πιο όμορφες και ελκυστικές ενώ συνάμα ανεβάζει τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση μας. Ακόμη ο τονισμός των χαρακτηριστικών μας, βελτιώνει την εμφάνιση μας. 

Καλό είναι να προτιμάμε χρωματισμούς που είναι κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας ως βάση μεικ απ, έτσι δεν θα γίνεται αλλοίωση της εικόνας μας. Τα μάτια να βάφονται με απαλές σκιές η μολύβια σε λεπτές γραμμές ενώ οι βλεφαρίδες με έντονο μάσκαρα. Τα μάγουλα προτιμάμε να είναι ρουζ σε απαλές γήινες αποχρώσεις ή ροζέ. Τα χείλη μπορούν να βαφτούν με διάφορα χρώματα σύμφωνα με τα γούστα της κάθε γυναίκας και τέλος τα φρύδια χρειάζονται απαραίτητα λίγο γέμισμα με μολύβι η σκιά για να τονίσουμε το σχήμα. 

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του μακιγιάζ είναι ότι προστατεύει το δέρμα από τους ρυπούς και τις σκόνες ενώ αν υπάρχουν αντηλιακά φίλτρα στα προϊόντα τότε μας δίνει περαιτέρω προστασία από τον ήλιο. Οι επαγγελματίες του είδους μπορούν να καθοδηγήσουν και να συμβουλεύσουν με απλά βήματα για γρήγορο μακιγιάζ στο σπίτι.

Το χρώμα στο πρόσωπο μάς δείχνει πιο φωτεινές κι όπου φως υπάρχει ζωντάνια! 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!