WOMEN'S GUIDE

Φτιάξε την πιο τέλεια μάσκα μαλλιών με μόνο 3 υλικά από τη κουζίνα σου

Τα μαλλιά χρειάζονται περιποίηση όλο το χρόνο, αλλά ειδικά το καλοκαίρι με τον ιδρώτα, τον ήλιο, τη θάλασσα και τις πισίνες, οι ανάγκες τους για θρέψη και ενυδάτωση είναι μεγάλες.

Φυσικά στην αγορά υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα και καλλυντικά και για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου και για να κάνεις επανόρθωση της τρίχας μετά τη φθορά που έχει υποστεί λόγω διακοπών. Όμως μπορείς εύκολα και απλά να κάνεις μια DIY μάσκα μαλλιών με τρία απλά υλικά που πιθανά ήδη υπάρχουν στην κουζίνα σου: μπανάνες, μαγιονέζα και ελαιόλαδο.


Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, κάλιο και προσφέρει μια βαθιά ενυδάτωσηστα ταλαιπωρημένα ή αφυδατωμένα μαλλιά σου, ενισχύοντας τόσο τους θύλακες των τριχών, όσο και το τριχωτό της κεφαλής.


Η μαγιονέζα επειδή περιέχει ελαιόλαδο και αβγό έχει την ιδιότητα να κάνει τα μαλλιά σου λαμπερά και χαρίζει θρέψη στην τρίχα χάρη στην πρωτεΐνη της. Μάλιστα μέχρι και η χολιγουντιανή σταρ Blake Lively έχει παραδεχτεί πως χρησιμοποιεί μαγιονέζα αντί για μάσκα μαλλιών ή conditioner.


Τέλος το ελαιόλαδο είναι γνωστό πως έχει ενυδατική και μαλακτική δράση και είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται πολύ στα καλλυντικά.
 

Τα υλικά μας

3 κ.σ μαγιονέζα
1 μπανάνα
1 1/2 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Με ένα πιρούνι πατάμε την μπανάνα μέχρι να γίνει πουρές. Την ανακατεύουμε μαζί με την μαγιονέζα και το ελαιόλαδο και η μάσκα μας είναι έτοιμη.

Απλώνουμε καλά την μάσκα στα μαλλιά φροντίζοντας να πάει παντού, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες και τυλίγουμε τα μαλλιά μας με μια ζελατίνα.

Μετά από 30 λεπτά ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό και λουζόμαστε με ένα απαλό σαμπουάν.

Κάνε αυτή την μάσκα δυο φορές την εβδομάδα και τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν ευχάριστα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!