WOMEN'S GUIDE

Μερικές απλές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να πεις αντίο στο προγούλι

Πρόσφατα μέχρι και το super model Irina Shayk είπε πως κάποιες μέρες έχει... διπλοσάγονο, αφού το λεγόμενο προγούλι μπορεί αν προκληθεί και από κατακράτηση υγρών ή γενικότερο πρήξιμο. Ωστόσο συνήθως το προγούλι εμφανίζεται λόγω συσσώρευσης λίπους στη συγκεκριμένη περιοχή και χαλάρωσης της επιδερμίδας.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που υπόσχονται σύσφιξη στη συγκεκριμένη περιοχή, ακόμα και σχετικές αισθητικές επεμβάσεις ή θεραπείες, όμως ο πιο αποτελεσματικός και απλός τρόπος αντιμετώπισης του διπλοσάγονου είναι ο συνδυασμός διατροφής και άσκησης. Ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και καταναλώνοντας τροφές με λίγα λιπαρά, καθώς και λαχανικά – φρούτα μπορείτε να μειώσετε το συσσωρευμένο στο πηγούνι λίπος. Αν μάλιστα συνδυάσετε τη συγκεκριμένη δίαιτα με τις κατάλληλες ασκήσεις που θα συσφίξουν το δέρμα του λαιμού και θα εξαφανίσουν το προγούλι, όπως αυτές που θα δούμε παρακάτω, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Εξίσου ωφέλιμη θεωρείται η face yoga, όπως και το λεμφικό μασάζ του προσώπου.

Και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να κρύψετε το προγούλι με τη βοήθεια του contouring. Αυτή είναι η πιο εύκολη και γρήγορη μέθοδος για να απαλλαγείτε, έστω προσωρινά, από αυτό το πρόβλημα.

Ασκήσεις για να φύγει το προγούλι

Η εκγύμναση και η σύσφιξη των μυών του λαιμού και του σαγονιού μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση του διπλοσάγονου. Πρόκειται για απλές κινήσεις τις οποίες μπορείτε να κάνετε καθιστή ή ξαπλωμένη. Οι συγκεκριμένες ασκήσεις ενδυναμώνουν τοπικά τους μύες της περιοχής, μειώνοντας την χαλάρωση του δέρματος και συμβάλλοντας στην καύση του λίπους.

Ας δούμε αναλυτικά τις βασικότερες και πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για σύσφιξη του λαιμού και αντιμετώπιση του προγουλιού.

Πριν ξεκινήσετε βέβαια το πρόγραμμα γυμναστικής του σαγονιού, καλό θα είναι να προθερμάνετε τους μύες της περιοχής. Κουνήστε λοιπόν αργά και απαλά, κάνοντας 8-10 επαναλήψεις, την κάτω σιαγόνα μπρος πίσω και έπειτα δεξιά αριστερά. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την γυμναστική σας.

Φιλήστε το ταβάνι

Πρόκειται για μια άσκηση που γυμνάζει τους μύες του λαιμού και της σιαγόνας, συσφίγγοντας τους και μειώνοντας την χαλάρωση στην οποία οφείλεται το διπλοσάγονο.

Σε όρθια ή καθιστή θέση, διατηρήστε τον κορμό σας σε ευθεία στάση και χαλαρώστε τα χέρια σας. Γύρτε το κεφάλι σας προς τα πίσω, φέρτε την κάτω σιαγόνα μπροστά και σουφρώστε τα χείλη σας προς τα εμπρός όσο περισσότερο μπορείτε, σα να προσπαθείτε να φιλήσετε κάτι ψηλά. Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να νιώθετε ένα τράβηγμα στον λαιμό και το πηγούνι. Παραμείνετε σε αυτή τη στάση για 10 δευτερόλεπτα περίπου και κάντε 2 σετ των 15 επαναλήψεων.

Κάντε περιστροφή με το κεφάλι σας προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού, αλλά και αντίστροφα

Με την συγκεκριμένη άσκηση κινείτε και γυμνάζετε όλους τους μύες του λαιμού, του προσώπου, της σιαγόνας και του πηγουνιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την σύσφιξη της επιδερμίδας.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι με ίσιο κορμό αρχικά να γείρετε απαλά το κεφάλι σας προς τη μια πλευρά και έπειτα να το περιστρέψετε, κάνοντας έναν πλήρη κύκλο. Επαναλάβετε την περιστροφή με την φορά των δεικτών του ρολογιού 10 φορές και στη συνέχεια κάντε άλλες 10 περιστροφές αντίστροφα.

Σε περίπτωση που νιώσετε κάποια ενόχληση ή δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε τον κύκλο της περιστροφής, περιοριστείτε στο να κάνετε ένα ημικύκλιο.

Βγάλτε έξω τη γλώσσα

Η γνωστή και ως «χασμουρητό του λιονταριού» άσκηση ενδυναμώνει τους μύες και αντιμετωπίζει το προγούλι.

Χαλαρώστε και βγάλτε έξω τη γλώσσα σας όσο πιο πολύ μπορείτε. Σε αυτή τη θέση θα νιώσετε ένα τράβηγμα στους μυς του λαιμού και του σαγονιού. Παραμείνετε με την γλώσσα έξω για 10 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε και επαναλάβετε άλλες 9 φορές.

Αντίστοιχα αποτελεσματική για το διπλοσάγονο είναι και η προσπάθεια να ακουμπήσετε τη μύτη σας με τη γλώσσα.

Ασκήσεις με μπαλάκι για να αντιμετωπίσετε το προγούλι

Για να συσφίξετε το λαιμό και την επιδερμίδα του πηγουνιού σας χρησιμοποιήστε ένα μπαλάκι 5-10 εκατοστών.

Καθίστε αναπαυτικά, κρατήστε ίσια την πλάτη σας και χαλαρώστε τους ώμους. Τοποθετήστε το μπαλάκι κάτω από το σαγόνι και αρχίστε να το πιέζετε προς το στέρνο, κάνοντας 10, 20 ή 30 επαναλήψεις.

Push ups του κεφαλιού ενάντια στο διπλοσάγονο

Ενδυναμώστε τους μύες του λαιμού και του προσώπου με απλές κάμψεις του κεφαλιού.

Ξαπλώστε ανάσκελα, έχοντας τους ώμους να ακουμπούν στο στρώμα και προσπαθήστε να σηκώσετε αργά το κεφάλι μέχρι να φτάσετε κοντά στο στήθος σας. Μείνετε σε αυτή τη στάση 10 δευτερόλεπτα και κάντε 3 σετ των δυο επαναλήψεων. Προσοχή όμως, φροντίστε να σταματάτε για λίγο ανάμεσα σε κάθε σετ προκειμένου να αποφύγετε τη ζαλάδα.

Η άσκηση του περιστεριού για ανόρθωση ζυγωματικών και σύσφιξη λαιμού

Σε όρθια στάση με τεντωμένη την πλάτη γυρίστε το κεφάλι προς τη μια πλευρά και τραβήξτε προς τα έξω μόνο την κάτω σιαγόνα σας. Διατηρήστε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα και κάντε άλλες 4 επαναλήψεις. Έπειτα γυρίστε από την άλλη πλευρά και κάντε άλλες 5 επαναλήψεις.

Κρατήστε αντίσταση στο σαγόνι με τις γροθιές σας

Κάντε δυο γροθιές και τοποθετήστε τις κάτω από το πηγούνι. Ξεκινήστε να ανοίγετε τη σιαγόνα σας προς τα κάτω, διατηρώντας τις γροθιές σας σταθερές. Η αντίσταση που δημιουργείται πιέζει τους μυς και τους δυναμώνει. Μόλις φτάσετε στη μέγιστη αντίσταση, παραμείνετε για 3 δευτερόλεπτα και χαλαρώστε. Κάντε 5-7 επαναλήψεις.

Πιέσεις με τη γλώσσα στον ουρανίσκο για απώλεια του λίπους από το προγούλι

Καθίστε σε μια καρέκλα με ίσια την πλάτη και τους ώμους, γύρτε το κεφάλι σας προς τα πίσω και κολλήστε τη γλώσσα στον ουρανίσκο. Διατηρώντας την σε αυτή τη θέση αρχίστε να σκύβετε σιγά σιγά μπροστά μέχρι να ακουμπήσει το πηγούνι σας στο στήθος.

Κάντε 2 σετ των 20 επαναλήψεων.

Μάσημα τσίχλας και χαμόγελο

Το μάσημα τσίχλας, αλλά και το έντονο χαμόγελο αποτελούν δυο από τις πιο απλές, αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις για το προγούλι. Δυναμώνουν τους μύες του προσώπου και του λαιμού συσφίγγοντας τους και διώχνοντας το συσσωρευμένο λίπος. Δοκιμάστε το και δείτε τη διαφορά μετά από μερικές μέρες συνεχόμενης άσκησης.

Πιο συγκεκριμένα, η πιο αποτελεσματική κίνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος με χαμόγελο είναι η εξής: Σφίξτε τα δόντια και κρατήστε το στόμα κλειστό. Στη συνέχεια προσπαθήστε να τεντώσετε τις γωνίες των χειλιών όσο περισσότερο μπορείτε. Μετά πιέστε με τη γλώσσα σας τον ουρανίσκο και σιγά σιγά αυξήστε την πίεση. Μόλις νιώσετε το πηγούνι να σας τραβάει, παραμείνετε στη θέση αυτή για 5 δευτερόλεπτα. Έπειτα χαλαρώστε για 3 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση. Συνολικά θα χρειαστεί να κάνετε 5-8 επαναλήψεις.

Από την άλλη μεριά, το μάσημα τσίχλας δεν γυμνάζει μόνο τους μυς της περιοχής του πηγουνιού, αλλά μειώνει και την τάση για τσιμπολόγημα. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι καταναλώνουν τσίχλα μετά το φαγητό συνήθως δεν καταφεύγουν στην κατανάλωση κάποιου σνακ.

Πηγή: beautetinkyriaki,gr

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!