WOMEN'S GUIDE

Κάνε τον ήλιο σύμμαχο του δέρματός σου

της Ελένης Κρίγκου
Brows&Beauty Artist

Στη χώρα μας η ηλιοφάνεια καταλαμβάνει σχεδόν το μεγαλύτερο ποσοστό του χρόνου. Στον ανθρώπινο οργανισμό, ο ήλιος επιδρά τόσο θετικά όσο και αρνητικά.

Πολλαπλές βλάβες όπως εγκαύματα, πανάδες, κηλίδες, φωτογήρανση (ρυτίδες), φακίδες, αιμαγγειώματα και καρκίνος του δέρματος μπορούν να προκληθούν λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας. Η πιο συχνή επίπτωση λόγω της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο είναι το ηλιακό έγκαυμα που εμφανίζεται ως ερυθρό δέρμα με αίσθημα 'καψίματος' και 'τσουξίματος' μέχρι την εμφάνιση φυσαλίδων.

Υπεριώδης ακτινοβολία:

Υπάρχουν τρια είδη υπεριώδους ακτινοβολίας UV (ULTRA VIOLET)

UV: είναι η ακτινοβολία που προκαλεί το μαύρισμα η οποία αν και θεωρείται ακίνδυνη στην ουσία τα προβλήματα εμφανίζονται μακροπρόθεσμα.

UVB: είναι η ακτινοβολία που προκαλεί εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος.

UVC: είναι η πιο επικίνδυνη ακτινοβολία η οποία απορροφάται από το όζον της ατμόσφαιρας και δεν φτάνει ως την επιφάνεια της γης γιαυτό υπάρχει και η ανησυχία για την τρύπα του όζοντος.

Ωστόσο ο ήλιος έχει και τη θετική του πλευρά με σημαντικά ωφέλη στην υγεία με πρώτο λόγο την επίδραση του στην ψυχολογία μας. Ακόμα μας δίνει την απαραίτητη βιταμίνη D για τον οργανισμό και τη βοήθεια σε διάφορες δερματοπάθειες με σκοπό τη βελτίωση τους. Η χρήση αντιηλιακών προιόντων προσώπου επιβάλλεται ολόχρονα.

Επιλέγουμε προϊόντα προσώπου και σώματος με υψηλό δείκτη προστασίας, που κατά προτίμηση να καλύπτουν όλο το φάσμα των ηλιακών ακτίνων (UVB+UVA+Φυσικό Φώς+Υπεριώδης Ακτινοβολία) για να θωρακίζουν το δέρμα μας με 100% προστασία. Επίσης, ενδείκνυται η καθημερινή χρήση προϊόντα ενυδάτωσης για πρόληψη της αφυδάτωσης που επιφέρει η ξηρότητα του ήλιου. Μπορούμε να χαιρόμαστε το άπλετο φως του ήλιου αρκεί να ξέρουμε πώς να προστατευτούμε.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!