GOOD LIFE

Τα 4 μέταλλα που θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι θέλουν να χάσουν βάρος

Στην προσπάθεια για απώλεια βάρους μάς γίνονται συχνά έμμονη ιδέα οι υδατάνθρακες, η πρωτεΐνη, το λίπος και η κατανάλωση βιταμινών. Ομως, κανείς δεν ασχολείται πραγματικά με τη λήψη των μεταλλικών στοιχείων.

Παρόλο που είναι σημαντικά, τα μέταλλα κατέχουν μόλις ένα μικρό ποσοστό στον οργανισμό μας, γι’ αυτό μην επιχειρήσετε να αυξήσετε την κατανάλωσή τους χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Η μετριοπάθεια και η ισορροπία είναι τα στοιχεία που απαιτούνται για την υγιή διαβίωση.

Είναι βέβαιο ότι θα εκπλαγείτε αν σημειώσετε πως όλες οι λειτουργίες του οργανισμού που σχετίζονται με το βάρος, όπως είναι η όρεξη, η πείνα, ο μεταβολικός ρυθμός, ο μεταβολισμός των λιπών και των σακχάρων, τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, η καύση των θερμίδων κ.λπ., είναι πιο αποτελεσματικές όταν το σώμα μας έχει την βέλτιστη πρόσληψη σε μέταλλα.

Γι’ αυτό, ρίξτε μια ματιά στα μέταλλα που το ιατρικό σάιτ medinova.gr, αναφέρει πως είναι τα καλύτερα για την απώλεια βάρους.

Ασβέστιο

Πρόσφατες κλινικές μελέτες δείχνουν μια θετική σχέση μεταξύ της πρόσληψης ασβεστίου και της απώλειας βάρους. Ελεγχόμενες μελέτες απώλειας βάρους δείχνουν ότι η αύξηση της πρόσληψης ασβεστίου που αντιστοιχεί σε δύο μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του υπερβολικού βάρους, μέχρι και 70%. Επίσης, αξίζει να θυμηθούμε ότι το χαμηλότερων θερμίδων γάλα με χαμηλά λιπαρά περιέχει την ίδια ποσότητα ασβεστίου με το κανονικό γάλα. Το ίδιο ισχύει για ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και για ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά.

Χρώμιο

Το χρώμιο είναι απαραίτητο για το μεταβολισμό του σακχάρου. Χωρίς επαρκές χρώμιο, η ινσουλίνη είναι λιγότερο αποτελεσματική στη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Μ’ αυτόν τον τρόπο το χρώμιο βοηθά στον έλεγχο και τη μείωση της πείνας. Καλές πηγές χρωμίου περιλαμβάνουν οι κρόκοι των αυγών, το βόειο κρέας, το σκληρό τυρί, το συκώτι, οι χυμοί φρούτων και το ψωμί ολικής αλέσεως.

Μαγγάνιο

Το μαγγάνιο βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού του λίπους και της γλυκόζης στο αίμα. Είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του θυρεοειδούς που είναι με τη σειρά του απαραίτητος για την διατήρηση υγιούς βάρους. Καλές πηγές του μαγγανίου είναι το τσάι, το φύτρο σιταριού, το σπανάκι, η φάβα, οι ξηροί καρποί, το φύτρο βρώμης, το πλιγούρι βρώμης, ο ανανάς και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος βοηθά στη ρύθμιση της όρεξης. Είναι επίσης απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία των ορμονών, όπως η ινσουλίνη. Η έλλειψη ψευδαργύρου είναι συχνή μεταξύ των καπνιστών, των ατόμων που πίνουν αλκοόλ, των χορτοφάγων και ατόμων με χρόνιες ασθένειες. Επίσης, μεταξύ εκείνων που έχουν διατροφή χαμηλή σε θερμίδες χωρίς να προσλαμβάνουν θρεπτικά συστατικά. Καλές πηγές ψευδαργύρου περιλαμβάνουν τα οστρακοειδή, η ρέγκα, το φύτρο σταριού, το άπαχο βοδινό ή αρνίσιο κρέας, τα αυγά, οι φακές και τα καρύδια Βραζιλίας.

Προσοχή: Είναι απαραίτητο να συζητήσετε με το γιατρό σας, πριν καταναλώσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα μετάλλων. Η συνταγή που ενδεχομένως θα βγάλετε… μόνοι σας και η υπερ-δοσολογία ενδέχεται να έχουν σοβαρότατες παρενέργειες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!