GOOD LIFE

Πολλοί κάνουν το ίδιο λάθος με το φαγητό τους

Πολλοί προσπαθούν να χάσουν κιλά, αλλά μάταια. Και οι ίδιοι μπορεί ακόμα και να ορκίζονται πως έχουν μειώσει την κατανάλωση θερμίδων και πως "προσέχουν" τι τρώνε, αλλά δεν βλέπουν αποτελέσματα. 

Η αλήθεια είναι πως δεν αρκεί κανείς μόνο να προσέχει τι τρώει για να αδυνατίσει ή να υιοθετήσει ένα πιο υγιεινό μοντέλο διατροφής, θα πρέπει να προσέχει και πως τρώει και πολλοί κάνουν ένα μεγάλο λάθος με το φαγητό τους: τρώνε μόνο όταν πεινάσουν.


Οι σύγχρονοι διατροφολόγοι, τονίζουν πως αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος και εξηγούν πως όσο απαραίτητο είναι να προσέχει κανείς τις ποσότητες και το είδος τροφών που καταναλώνει, τόσο σημαντικό είναι και να φροντίζει  να τρώει μικρά γεύματα σε τακτικά χρονικά διαστήματα, ακόμα και αν δεν αισθάνεται πως πεινάει.

Η πιο σύγχρονη τάση στον τομέα της διατροφής, σας καλεί να τρώτε λογικές ποσότητες σε μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα, αφού αυτό βοηθάει το σώμα να μην παίρνει λίπος ενώ παράλληλα κρατάει σε φυσιολογικά επίπεδα την γλυκόζη στο αίμα. Και εκτός αυτού, το να εκπαιδεύετε τον εαυτό σας να μην πεινάει και να περιμένει γεύματα – κι όταν λέμε γεύματα δεν εννοούμε τα junk food – βοηθάει στην καλή υγεία και την ισορροπία της αρτηριακής πίεσης.

Τέλος έρευνες έχουν δείξει πως όταν τρώτε όταν πεινάτε πολύ, συχνά καταναλώνετε ακόμα και διπλάσια ποσότητα φαγητού σε σύγκριση με κάποιον που έχει φάει ένα σνακ ανάμεσα στα κύρια γεύματα (δεκατιανό ή απογευματινό).
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!