WOMEN'S GUIDE

Oι 6 πιο "φυσικές" λύσεις για γερά νύχια με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας

Τα τελευταία χρόνια πολλές καταφεύγουν στα τεχνητά νύχια και στα μόνιμα και ημιμόνιμα μανικιούρ για να έχουν πάντα άψογα νύχια. Αν όμως θέλετε να αποκτήσετε μακριά και γερά νύχια, υπάρχουν και πιο φυσικοί τρόπου για το πετύχετε.

Υπάρχουν αμέτρητα υλικά στη φύση που μπορούν να σας βοηθήσουν στη γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη των νυχιών σας. Πρόκειται για συστατικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν.

Όπως αναφέρει το beautetinkiriaki.gr, λάδια, φρούτα και λαχανικά είναι μόνο μερικά από αυτά. Δείτε παρακάτω τις φυσικές θεραπείες που θα βοηθήσουν τα νύχια σας να μακρύνουν.

Ελαιόλαδο  για να μεγαλώσουν πιο γρήγορα

Υπάρχουν πολλά φυσικά έλαια που ενισχύουν την αντοχή της επιφάνειας του νυχιού. Τα πιο κοινά είναι το ελαιόλαδο και το έλαιο καρύδας. Ωστόσο, εξίσου αποτελεσματικά είναι και τα καστορέλαιο, αμυγδαλέλαιο, έλαιο αργκάν, amla oil και το λάδι τζοτζόμπα.

Φυσική μάσκα με ελαιόλαδο για να μακρύνουν τα νύχια

Είναι γνωστό πως το ελαιόλαδο στα μαλλιά μπορεί να αυξήσει την υγιή ανάπτυξη τους, όμως το ίδιο ισχύει και με τα νύχια.

Έχει την ικανότητα να ενδυναμώνει, να ενισχύει και να ενυδατώνει τα νύχια σε βάθος, κάνοντας τα να μεγαλώνουν γρηγορότερα. Αυτές οι ιδιότητες οφείλονται στην πλούσια περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ε, η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αναδομεί και θρέφει σε βάθος τα νύχια.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν λίγο χλιαρό ελαιόλαδο για να κάνετε μασάζ στα πετσάκια, αλλά και τα νύχια σας για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, φορέστε γάντια και κοιμηθείτε. Πρόκειται για μια απλή και θρεπτική φυσική μάσκα για μακριά νύχια που μπορεί να εφαρμοστεί καθημερινά.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ζεστάνετε λίγο λάδι ελιάς και να βυθίσετε σε αυτό τα νύχια σας για 15-20 λεπτά. Μετά βάλτε γάντια και κοιμηθείτε.

Λάδι καρύδας για γερά και μακριά νύχια

Το μασάζ με λάδι καρύδας στα νύχια και τα πετσάκια μπορεί να επιταχύνει την γρήγορη και υγιή ανάπτυξη με φυσικό τρόπο, θεραπεύοντας ακόμη και τις μηκυτιάσεις. Έχει την ικανότητα να ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, αλλά και να διατηρεί την απαραίτητη υγρασία στα νύχια, θρέφοντας τα παράλληλα.

Όπως με το ελαιόλαδο, έτσι και με το έλαιο καρύδας υπάρχουν δυο μέθοδοι χρήσης του καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσουν γρηγορότερα τα νύχια σας.

Δοκιμάστε λοιπόν να κάνετε κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο σας ένα 5λεπτο μασάζ με το ζεσταμένο ελαφρώς λάδι στα νύχια και τα πετσάκια και στη συνέχεια να ξαπλώνετε φορώντας γάντια.

Αν προτιμάτε βυθίστε τα νύχια σας σε ζεστό έλαιο καρύδας για 15-20 λεπτά πριν κοιμηθείτε και φορέστε γάντια.

Μεγαλώστε φυσικά τα νύχια σας με χυμό από πορτοκάλι

Η βιταμίνη C και το φολικό οξύ που περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα τα πορτοκάλια έχει την ικανότητα να βοηθάει στην γρηγορότερη ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των νυχιών. Πιο συγκεκριμένα, η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου, το οποίο είναι βασικό δομικό στοιχείο των νυχιών που τα κάνει δυνατά και υγιή.

Στύψτε λοιπόν πορτοκάλια και βάλτε το χυμό σε ένα μπολ. Βουτήξτε τα νύχια στο χυμό και αφήστε τα για 15 λεπτά. Μετά πλύντε τα πολύ καλά και στεγνώστε τα σχολαστικά. Τέλος, εφαρμόστε ένα ενυδατικό προϊόν, όπως λάδι νυχιών ή κρέμα χεριών.

Πρόκειται για μια φυσική θεραπεία για μακριά νύχια που μπορείτε να επαναλαμβάνετε ακόμη και καθημερινά.

Υγιή και μεγάλα νύχια με λεμόνι

Όλα τα εσπεριδοειδή, επομένως και το λεμόνι, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία όπως αναφέραμε βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου και κάνει τα νύχια μακριά, δυνατά και όμορφα. Επιπλέον από το πορτοκάλι όμως, το λεμόνι έχει λευκαντικές ιδιότητες που καθαρίζουν την επιφάνεια των νυχιών από την κιτρινίλα και τους λεκέδες που προκαλούν τα μανό.

Υπάρχουν δυο τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε. Η πρώτη μέθοδος είναι η επάλειψη και το μασάζ με χυμό ή μια φέτα λεμονιού στα νύχια και τα πετσάκια για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό και εφαρμόζετε ένα ενυδατικό προϊόν. Επαναλάβετε καθημερινά την μάσκα και θα δείτε τα αποτελέσματα.

Εναλλακτικά, δημιουργήστε ένα μείγμα από 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετε το ελαφρώς. Βυθίστε τα νύχια σας για περίπου 10-15 λεπτά και μετά ξεπλυθείτε. Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί 2-3 φορές την εβδομάδα.

Αποφύγετε την εφαρμογή του λεμονιού σε πληγές και κοψίματα διότι θα τσούξει.

Μακριά νύχια με ντομάτα

Η ντομάτα είναι πλούσια σε βιοτίνη, η οποία βοηθάει στην υγιή ανάπτυξη των νυχιών. Περιέχει επίσης βιταμίνη Α και C, οι οποίες κάνουν τα νύχια να μεγαλώνουν γρηγορότερα.

Φτιάξτε λοιπόν μια θεραπεία νυχιών με 1 κουταλιά της σούπας χυμό ντομάτας και 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάλτε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί ελαφρώς και μετά βυθίστε για 10 λεπτά τα δάχτυλά σας. Κάντε αυτή τη μάσκα 2-3 φορές την εβδομάδα και θα απαλλαγείτε από την κιτρινίλα, αποκτώντας λαμπερά, υγιή και μακριά νύχια με φυσικό τρόπο.

Εναλλακτικά πάρτε μια φέτα ντομάτας ή τη φλούδα της και τρίψτε την απευθείας στα νύχια για 10 λεπτά. Μετά ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπίστε τα σχολαστικά. Έπειτα, ενυδατώστε τα νύχια σας με ένα λάδι ή μια κρέμα.

Προσέξτε όμως να μην βάλετε τον χυμό ντομάτας σε πληγές και κοψίματα.

Το σκόρδο βοηθάει τα νύχια να μακρύνουν

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, υπάρχουν πολλά προϊόντα για τα νύχια που έχουν ως συστατικό τους το σκόρδο. Ο λόγος είναι πως βοηθάει στην ενίσχυση και την ενδυνάμωση της επιφάνειας των νυχιών, κάνοντας τα να μεγαλώσουν γρήγορα.

Δυο με τρεις φορές την εβδομάδα πάρτε μια σκελίδα σκόρδο, κόψτε τη στη μέση και τρίψτε τα νύχια σας μέχρι να φθαρεί.

Αν προτιμάτε μπορείτε να φτιάξετε μια μάσκα με λιωμένο σκόρδο, χυμό πορτοκάλι και ελαιόλαδο. Ξεκινήστε λιώνοντας το σκόρδο και αφήνοντας το να μουλιάσει με το χυμό πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα. Μουλιάστε τα δάχτυλα σας για περίπου 10 λεπτά στο μείγμα, το οποίο πρώτα έχετε ανακατέψει καλά για να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια βγάλτε τα δάχτυλα από το μείγμα και βυθίστε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο για 15 λεπτά. Κάνοντας αυτή τη μάσκα 2 φορές την εβδομάδα θα δείτε σύντομα τα ευεργετικά της αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!