GOOD LIFE

Έρευνα έδειξε πως τα μανιτάρια αξίζει να αποτελούν μέρος της διατροφής σου

Τα μανιτάρια, άλλοι τα λατρεύουν και άλλοι τα αντιπαθούν, ενώ πολλοί τα επιλέγουν αντί για κρέας ειδικά σε περίοδο νηστείας ή επειδή ακολουθούν μια vegan δίαιτα. Τώρα όμως που μια νέα έρευνα έδειξε πως τα μανιτάρια βοηθούν στο να διατηρήσει κανείς την ομορφιά του και τη πνευματική του διαύγεια, τότε ίσως όλοι να καταλάβουν πως τα μανιτάρια αξίζει να έχουν μια θέση στη καθημερινή τους διατροφή.

Η ερευνητική ομάδα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια βρήκε ότι τα μανιτάρια αποτελούν μοναδική πηγή εργοθειονίνης και γλουταθειόνης, δύο πολύ σημαντικών αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες μπορεί να αλλάξουν καθοριστικά τις θεραπείες αντιγήρανσης.

Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για να καταπολεμούμε τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τον οργανισμό μας και μπορούμε να τα προσλάβουμε από πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά. Τα μανιτάρια λοιπόν περιέχουν σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών.

Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τα ποσά ποικίλλουν μεταξύ των τύπων, αλλά είναι γενικά πλούσια σε κάλιο, βιταμίνες Β και σελήνιο. 

Οι ερευνητές τέλος διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μανιτάρια έχουν μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης ήπιας γνωστικής διαταραχής. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!