GOOD LIFE

Δεν φαντάζεστε τι βοηθά τη σχέση ενός ζευγαριού σύμφωνα με την επιστήμη

Έχουν γίνει δεκάδες έρευνες που προσπαθούν να εντοπίσουν το μυστικό της ευτυχίας δύο συντρόφων και τι είναι αυτό που μπορεί να βελτιώσει μια ερωτική σχέση ή ένα γάμο, αλλά τα ευρήματα αυτής της έρευνας, σίγουρα δεν περιμένατε να τα ακούσετε.

Και μπορεί συνήθως οι έρευνες να αποκαλύπτουν πως αρετές όπως ο αλληλοσεβασμός και η υπομονή βελτιώνουν τις σχέσεις ή να δίνουν έμφαση στη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού, αλλά μια νέα έρευνα εντόπισε πως το να βλέπει κανείς εικόνες με χαριτωμένα πλάσματα, μπορεί να βοηθήσει στο να αυξηθεί η οικειότητα με το ταίρι του!


Όπως διαβάζουμε στο ipop.gr  ερευνητές από το Florida State University έβγαλαν τo συμπέρασμα πως όταν βλέπεις φωτογραφίες από το γλυκά σκυλάκια, γατάκια και άλλα ζωάκια με τον/την σύντροφό σου, έρχεστε πιο κοντά και βελττιώνεται η σχέση σας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 144 παντρεμένα ζευγάρια, άνω των 40 ετών. Όλοι τους ήταν παντρεμένοι για τουλάχιστον 5 χρόνια. Στην αρχή συμπλήρωναν φόρμες με το πόσο ικανοποιημένοι είναι από τον γάμο τους και στη συνέχεια τους χώρισαν σε δύο κατηγορίες.

Στη συνέχεια, κάθε 3 μέρες για 6 εβδομάδες, κάθε σύζυγος έβλεπε μια σειρά από φωτογραφίες που συμπεριελάμβαναν και το πρόσωπο του καλού τους. Στην πρώτη ομάδα έδειξαν ουδέτερες φωτογραφίες και στη δεύτερη γλυκά ζωάκια!

Οι συμμετέχοντες δεν γνώριζαν τον πραγματικό σκοπό της έρευνας, ενώ θεωρούσαν πως οι επιστήμονες μελετούσαν τις αντιδράσεις τους σε ταχύτητα και πόσο γρήγορα μπορούν να συγκεντρωθούν.

Αυτό που έπρεπε να κάνουν ήταν να χτυπούν ένα κουμπί κάθε φορά που έβλεπαν μια συγκεκριμένη φωτογραφία. Τα αποτελέσματα κανείς δεν τα περίμενε! H έρευνα επιβεβαίωσε πως οι σύντροφοι που είδαν φωτογραφίες με γλυκά κουταβάκια ή γάτες, έδειξαν μια πιο θετική ανταπόκριση στους συντρόφους τους από ότι στην αρχή της έρευνας.

Παράλληλα, ένιωσαν πιο ικανοποιημένοι από τον γάμο τους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!