GOOD LIFE

Έρευνα αποκάλυψε κάτι θετικό για τους παππούδες που μεγαλώνουν τα εγγόνια τους

Στη σύγχρονη εποχή, όπου συχνά εργάζονται και ο πατέρας και η μητέρα σε μια οικογένεια, την ανατροφή των παιδιών αναλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό οι παππούδες.

Και τώρα μια έρευνα έρχεται να δείξει πως οι παππούδες και οι γιαγιάδες που ασχολούνται με την ανατροφή μικρών παιδιών, αποκομίζουν ένα μεγάλο όφελος από αυτή την ενασχόλησή τους.

Σύμφωνα με έρευνα, η γιαγιά και ο παππούς που μεγαλώνουν τα εγγόνια τους έχουν 37% λιγότερο κίνδυνο να πεθάνουν από τους συνομήλικους τους που δεν έχουν μια παρόμοια ευθύνη! Και το 37% σίγουρα δεν είναι μικρό ποσοστό.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες παρακολούθησαν τα αποτελέσματα υγείας για περισσότερα από 500 άτομα, ηλικίας 70 ετών και άνω που συμμετείχαν στο Berlin Aging Study. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε συνεντεύξεις και εξετάστηκαν δύο φορές από το 1990 έως το 2009.

Και τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως περίπου το 50% αυτών που έκαναν babysitting ήταν ακόμη ζωντανοί 10 χρόνια μετά την πρώτη τους συνέντευξη και test. Σε αντίθεση, το 50% όσων δεν παρείχαν καμία φροντίδα σε παιδιά ή βοήθεια, πέθαναν μέσα στα 5 χρόνια από την πρώτη συνάντηση!

Η έρευνα αυτή δείχνει τη θετική σχέση μεταξύ της φροντίδας ενός παιδιού και της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής στους ηλικιωμένος. Ο λόγος ίσως είναι βαθιά ριζωμένος στο παρελθόν μας, καθώς η φροντίδα των παιδιών ήταν ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

Στην πραγματικότητα, τα εγγόνια επίσης επωφελούνται από τον χρόνο που ξοδεύουν με τους παππούδες, κι ας λένε οι γονείς πως τα κακομαθαίνουν! Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έδειξε ότι οι παππούδες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ευημερία των παιδιών. Παράλληλα, τα παιδιά που μεγάλωσαν με παππούδες είχαν λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς.

Αυτός ο χρόνος που περνούν μαζί είναι πραγματικά ευεργετικός τόσο για τη γιαγιά και τον παππού, όσο και για το παιδί!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!