GOOD LIFE

Το ήξερες πως όταν βλέπεις ταινίες - θρίλερ καις πολλές θερμίδες;

Το να κάθεται κανείς αραχτός στον καναπέ του και να βλέπει ταινίες δεν είναι και ιδανικό όταν θέλει να ελέγξει το βάρος του και να είναι fit. Όμως μια έρευνα δείχνει πως αν βλέπεις ταινίες τρόμου, τότε καις πολλές θερμίδες.

Οι ερευνητές απ’ το Πανεπιστήμιο του Westminster πραγματοποίησαν μια έρευνα η οποία αποκάλυψε ότι αν βλέπεις μια ταινία τρόμου διάρκειας περίπου 90 λεπτών, καις περισσότερες από 113 θερμίδες, τον ίδιο αριθμό δηλαδή, που καις όταν περπατάς 30 λεπτά ή τρέχεις για 15 λεπτά. 

Οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα καρδιακού ρυθμού, πρόσληψης οξυγόνου και εκπνοής διοξειδίου του άνθρακα. Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι οι ταινίες τρόμουπροκάλεσαν μια ώθηση στον καρδιακό ρυθμό.

Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, ο παλμός επιταχύνεται και το αίμα κυκλοφορεί στο σώμα ολοένα και πιο γρήγορα και αυξάνεται η αδρεναλίνη στο σώμα.

Αυτή η αδρεναλίνη στο σώμα, που δεν υπάρχει όταν είσαι αγχωμένος, μειώνει την όρεξη και αυξάνει τον μεταβολισμό, ενώ οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια θερμίδων.

Η μέση απώλεια θερμίδων ανά ταινία είναι 113 θερμίδες αλλά να έχεις κατά νου ότι υπάρχουν μερικές ταινίες που σε βοηθούν να χάσεις περισσότερες θερμίδες από ότι άλλες ταινίες.

Ποιες είναι οι top 3 ταινίες που σε βοηθούν να χάσεις βάρος;

  • The Shining – 184 θερμίδες
  • Jaws – 161 θερμίδες
  • The Exorcist – 158 θερμίδες

Αυτές οι ταινίες αυξάνουν τον καρδιακό σου ρυθμό και σου δίνουν μια γρήγορη ενίσχυση της αδρεναλίνης και καις θερμίδες. Αλλά αν αυτές οι ταινίες σου φαίνονται πολύ τρομακτικές μπορείς να δεις και κάτι πιο… light, το Paranormal Activity (111 θερμίδες), το The Blair Witch Project (105 θερμίδες) και το The Texas Saw Massacre Saw (107 θερμίδες).

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!