GOOD LIFE

Οι 4 καλοί λόγοι που θα σε πείσουν να αρχίσεις να τρως σούπες

Τώρα που ακόμα είναι χειμώνας, δεν υπάρχει τίποτα πιο ιδανικό από το να φας μια ζεστή σούπα. Και εκτός από το γεγονός πως μιλάμε για το νο1 comfort food, που έχει αποδειχτεί ιδανικό για... χουχούλιασμα όταν κάνει κρύο, η σούπα έχει πολλά ακόμα να σου προσφέρει.

Δες τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να αρχίσεις να τρως συστηματικά σούπες.

Η σούπα βοηθά στο να αδυνατίσεις.

Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά σούπα έχουν καλύτερη ποιότητα διατροφής και ελέγχουν καλύτερα το βάρος τους. Αυτό συμβαίνει γιατί το υψηλό περιεχόμενο μιας σούπας σε νερό και φυτικές ίνες από τα λαχανικά  όχι μόνο βοηθά στο να παραμείνει ενυδατωμένο το σώμα σου, αλλά δημιουργούν και αίσθημα κορεσμού και έτσι μειώνεται η πείνα και η τάση σου για.. υπερφαγία.

Βοηθά στο πεπτικό σύστημα

Αν αποφύγεις συστατικά όπως η κρέμα γάλακτος και το πολύ βούτυρο, τότε οι περισσότερες σούπες, που περιλαμβάνουν λαχανικά, όσπρια και κρεατικά βοηθούν σημαντικά το πεπτικό σου σύστημα.  Η κατανάλωση μιας πλούσιας σε ίνες διατροφής βοηθά στην ομαλή πέψη ενώ αυξάνει και την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Είναι "φάρμακο" για το κρυολόγημα

Έρευνες έχουν αποδείξει πως το να φέι κανείς μια κοτόσουπα, όντως βοηθά σημαντικά στο να μειωθούν τα ενοχλητικά συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος.


Είναι γεμάτη με βιταμίνες και στοιχεία

Οι σούπες συνήθως μαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά, κάτι που αφήνει τις βιταμίνες «άθικτες» καθώς και τα μέταλλα και δεν χάνεις κανένα από αυτά τα θρεπτικά στοιχεία. Έτσι, κάθε φορά που φτιάχνεις μια σούπα με κρέας σε συνδυασμό με λαχανικά, λαμβάνεις μια σειρά από θρεπτικά συστατικά. Επίσης, ορισμένα θρεπτικά συστατικά όπως το β-καροτένιο από τα καρότα και το λυκοπένιο από τις ντομάτες απορροφώνται καλύτερα από το σώμα όταν μαγειρεύονται.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!