GOOD LIFE

Θέλεις το 2019 να κόψεις το κάπνισμα; Έρευνα έδειξε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο

Πολλοί κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κάνουν λίστες με τα πράγματα που θέλουν να κάνουν μέσα στη νέα χρονιά που σε λίγο θα ξεκινήσει. Και στην κορυφή της λίστας συχνά φιγουράρει η διακοπή της κακής συνήθειας του καπνίσματος.

Αν και εσύ ανήκεις σε αυτή την κατηγορία όσων θέλουν να πουν αντίο στο τσιγάρο το 2019, καλό είναι να γνωρίζεις τα πορίσματα μιας νέας έρευνας, που έδειξε πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κόψεις το κάπνισμα είναι να μειώσεις σταδιακά και την κατανάλωση αλκοόλ.

Αυτό λένε οι ερευνητές από το Oregon State University στις ΗΠΑ. Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του ipop.gr αν μειώσεις το αλκοόλ, αυτό θα σε βοηθήσει να κόψεις σιγά σιγά και το κάπνισμα.

Το πόσο γρήγορα το σώμα του ατόμου μεταβολίζει τη νικοτίνη μειώνεται καθώς σταματά το κάπνισμα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nicotine & Tobacco Research. Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει πως τα άτομα με υψηλότερες αναλογίες μεταβολισμού της νικοτίνης είναι πιθανό να καπνίζουν περισσότερο και είναι και πιο δύσκολο να το κόψουν.

Φυσικά, το να επιβραδύνεις τον ρυθμό μεταβολισμού της νικοτίνης ενός ανθρώπου μέσω της μειωμένης κατανάλωσης αλκοόλ θα μπορούσε να προσφέρει ένα πλεονέκτημα όταν κάποιος προσπαθεί να σταματήσει το κάπνισμα. Κάτι που φυσικά μόνο εύκολο δεν είναι καθώς θέλει μεγάλη αποφασιστικότητα ακόμη και συχνές, αρκετές απόπειρες.

Το καθημερινό κάπνισμα και η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ μπορεί να αντιμετωπιστούν καλύτερα μαζί, όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες ενώ και οι δύο συνήθειες είναι ευρέως διαδεδομένες καθώς ένας στους 5 ενήλικες κάνει και τα δύο.

Όσοι καπνίζουν είναι πιο πιθανό να πίνουν αλλά και η κατανάλωση αλκοόλ «προωθεί» το κάπνισμα.

Στους άνδρες στην έρευνα, οι οποίοι μείωσαν την κατανάλωση αλκοόλ, από -κατά μέσο όρο- 29 ποτά την εβδομάδα σε 7, μειώθηκε επίσης και ο ρυθμός που μεταβολίζει το σώμα την νικοτίνη. Και αυτό τους βοήθησε στο να σταματήσουν σταδιακά το κάπνισμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!