WOMEN'S GUIDE

Η ημέρα απαιτεί κατακόκκινο κραγιόν - Τα 6 tips για να το βάλετε σωστά

Το φλογερό κόκκινο είναι ένα χρώμα που έχει συνδεθεί με την Πρωτοχρονιά και ειδικά φέτος που τα κατακόκκινα χείλη είναι στη μόδα, δεν έχεις καμιά δικαιολογία να μην τολμήσεις ένα κατακόκκινο κραγιόν για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Αρκεί να το εφαρμόσετε σωστά ακολουθώντας τα ακόλουθα tips που θα σας χαρίσουν φλογερά, ζουμερά και ακαταμάχητα χείλη.

Χείλη για φίλημα

Πριν την εφαρμογή του κραγιόν, φροντίστε τα χείλη σας να είναι απαλά και ενυδατωμένα, ώστε το εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα να γλιστράει πάνω τους. Απολεπίστε τα με ένα scrub ή ακόμη πιο εύκολα με την οδοντόβουρτσά σας, και μετά απλώστε ένα ματ lip balm για θρέψη. Τα έντονα χρώματα έχουν την τάση να τονίζουν ακόμη περισσότερο τα σκασίματα και την ξηροδερμία, πράγμα που δε δείχνει καθόλου κολακευτικό. 

Time to prime

Για να έχετε ακριβώς την απόδοση του κόκκινου χρώματος που βλέπετε στη συσκευασία του κραγιόν, περάστε το foundation ταμποναριστά και από το στόμα σας. Μ' αυτόν τον τρόπο σβήνετε το φυσικό χρώμα των χειλιών και δημιουργείτε την κατάλληλη βάση για το ζωηρό κόκκινο. 

Το απαραίτητο μολύβι χειλιών

Πάρτε τον χρόνο σας με το μολύβι χειλιών. Επιλέξτε ένα στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το αγαπημένο σας κόκκινο και με μικρές κινήσεις δημιουργήστε το περίγραμμα. Προσέξτε να μην ξεφύγετε πολύ από την πραγματική σας γραμμή, γιατί σε αντίθεση με τις nude αποχρώσεις, οι κόκκινες δεν ευνοούν το overlining. Άλλος ένας λόγος να πείτε ναι στο μολύβι χειλιών είναι η μεγαλύτερη διάρκεια που χαρίζει. Σχεδιάζοντας το περίγραμμα θα αποτρέψετε το κραγιόν από το να "τρέξει" όσο το φοράτε. 

Makeup tool

Οι μεγαλύτεροι makeup artists συμβουλεύουν να εφαρμόζετε το κραγιόν με ένα πινέλο και όχι κατευθείαν από τη συσκευασία. Τα πινέλα χειλιών είναι ειδικά σχεδιασμένα να αγκαλιάζουν κάθε γωνία του στόματος και να προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια. Η μεγάλη επιφάνεια του bullet του κραγιόν είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει από το περίγραμμα και να λερώσει το υπόλοιπο makeup σας.

Life saviors

Δυστυχώς το κόκκινο δε συγχωρεί λάθη και γι' αυτό απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή στην εφαρμογή του. Βέβαια, για όλα υπάρχει λύση. Σβήστε προσεκτικά τη γραμμή που σας ξέφυγε με μια μπατονέτα εμποτισμένη σε ντεμακιγιάζ και κανένας δε θα καταλάβει το beauty emergency σας.

Beauty hack

Το μυστικό για να τελειοποιήσετε το κόκκινο κραγιόν και να κάνετε τα χείλη σας να φαίνονται πιο ζουμερά είναι να σχεδιάσετε εξωτερικά το περίγραμμα με λίγο concealer. Η τεχνική αυτή ονομάζεται αντίστροφο lip lining και έχει, ως στόχο, να φωτίσει την περιοχή γύρω από το στόμα. Η αντίθεση του ανοιχτόχρωμου concealer με το πλούσιο κόκκινο θα τραβήξει όλα τα βλέμματα στα χείλη σας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!