GOOD LIFE

Τα 5 απλά tips για να χάσετε μερικά κιλά πριν τις γιορτές

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και για κάποιους πλησιάζουν... απειλητικά, αφού πολλοί φοβούνται πως πάλι θα φορτωθούν με θερμίδες από τα γιορτινά τραπέζια και τα γλυκά και ήδη ανησυχούν για τα παραπανίσια κιλάκια τους.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, μην σε πιάνει πανικός και κυρίως μην προσπαθήσεις να δώσεις λύση στο πρόβλημά σου με το να υιοθετήσεις κάποια δίαιτα express η οποία μόνο κακό θα κάνει στην υγεία σου και δεν θα έχει και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.


Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις άμεσα την καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης και γλυκών (μπορείς να το κάνεις μόνο 1 το πολύ δύο φορές την εβδομάδα) και  φρόντισε να αλλάξεις μερικά ακόμη μικρά πράγματα στις διατροφικές σου συνήθειες.


Ακολουθούν 5 απλά tips για να μη χρειαστεί να κάνεις δίαιτα, αλλά να χάσεις μερικά κιλάκια μέχρι τις γιορτές χωρίς πολύ κόπο.

1. Ξεκίνα καταναλώνοντας ένα φλιτζάνι μέντα πριν από κάθε κυρίως γεύμα. Η μέντα έχει βρεθεί πως κόβει την όρεξη και θα σε βοηθήσει να περιορίσεις την ποσότητα που θα καταναλώσεις. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και το τσάι, αλλά να θυμάσαι πως περιέχει καφείνη.

2. Κάθε Κυριακή, προσπάθησε να μαγειρέψεις κάποια από τα γεύματα της εβδομάδας και να οργανώσεις ένα συγκεκριμένο πλάνο για τις καθημερινές. Με αυτόν τον τρόπο θα ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να ξεφύγεις και να κάνεις ατασθαλίες ή να αναγκαστείς να τρως junk food.

3. Για να αυξήσεις τις καύσεις σου, είναι σημαντικό να βάλεις λίγη δραστηριότητα στη ζωή σου.  Η δικαιολογία πως δεν έχεις χρόνο δεν υπάρχει, αφού ακόμα και αν αφοερώσεις μόνο μισή ώρα για έναν περίπατο κάθε μέρα θα δεις αποτελέσματα στο σώμα σου πριν τις γιορτές. Αν δεν έχει ούτε μισή ώρα, τότε θυμίσου πως με μόνο δέκα λεπτά  ασκήσεων στο σπίτι με κάτι απλό όπως ένα σκοινάκι και πάλια θα δεις αποτελέσματα, αφού θα καις καθημερινά 250 kcal το δεκάλεπτο και θα χάσεις 1 kg το μήνα μόνο από αυτό.

4. Φτιάξε μία χορτόσουπά για κυρίως γεύμα τουλάχιστον 1 έως 2 φορές την εβδομάδα. Η σούπα μπορεί να περιέχει ότι λαχανικό σου αρέσει (χωρίς να προσθέσεις πατάτα, ρύζι, ελαιόλαδο) και κατανάλωνε την οπότε πεινάς ή όποτε ημερίδα σου δεν είναι αρκετή. Μία καλή ιδέα θα ήταν να ξεκινάς το γεύμα σου με αυτή.

5. Φρόντισε κάθε γεύμα σου να έχει φυτικές ίνες. Αρκεί να μετατρέψεις όλα τα δημητριακά που καταναλώνεις σε μη επεξεργασμένα και να βάλεις στην καθημερινότητά σου φρούτα και λαχανικά και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!