GOOD LIFE

Ξέρετε πόσα οφέλη μπορεί να σας προσφέρει ένα μάνγκο;

Το μάνγκο είναι ένα εξωτικό φρούτο, που όμως πλέον κανείς το βρίσκει εύκολα παντού και η τομή του δεν είναι ιδιαίτερα τσουχτερή.

Και σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το φρούτο που κάποιοι το αποκαλούν "βασιλιά των φρούτων" αφού εκτός από τη νόστιμη γλυκόξινη γεύση του προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό και αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα που υπάρχουν. 
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τη φλούδα του και το μεγάλο πλακουτσωτό κουκούτσι που έχει στη μέση και να το καταναλώσετε είτε ως έχει ή να το προσθέσετε σε smoothies ακόμα και σε σαλάτες.
Δείτε ποια είναι τα βασικά οφέλη που προσφέρει το μάνγκο.

Αν κάνετε δίαιτα, θα πρέπει να φροντίσετε να καταναλώνετε προϊόντα με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Όπως το μάνγκο. Πρόκειται για ένα φρούτο- πλούσια πηγή βήτα καροτένιου. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αυτού του αντιοξειδωτικού, λειτουγεί ως «ασπίδα» ενάντια σε ορισμένες μορφές καρκίνου.

Το μάνγκο είναι επίσης πλούσιο σε ένα άλλο καροτενοειδές που ονομάζεται λυκοπένιο, το οποίο είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και απαραίτητο για την προστασία των κυττάρων και την καταστολή της ανάπτυξης όγκων.

Μόνο ένα μάνγκο παρέχει σχεδόν τις συνολικές ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C, αλλά και βιταμίνη Α (αναγκαία για την υγεία των ματιών). Σε αντίθεση με πολλά άλλα φρούτα, τα μάνγκο είναι πλούσια σε πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες όπως το μάνγκο, συμβάλλουν στην τόνωση του μεταβολισμού κι έτσι το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες. Προτιμήστε το από ένα πλούσιο σε θερμίδες γλυκό και δε θα χάσετε.

Επίσης το μάνγκο ανακουφίζει τους φραγμένους πόρους του δέρματος και είναι κατάλληλο για άτομα που υποφέρουν από ακμή. Απλώστε πολτό από μάνγκο στο δέρμα σας για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε. Επίσης η κατανάλωση μάνγκο κάνει το δέρμα απαλό και λαμπερό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!