GOOD LIFE

Έρευνα εντόπισε πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Τελικά η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών ενός ζευγαριού επηρεάζει και το πόσο ευτυχισμένο είναι το ζευγάρι; Μια έρευνα λέει πως ναι.

Σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα M. Gary Neuman, τα ζευγάρια πρέπει να “εργαστούν σκληρότερα” για να διατηρήσουν  το αρχικό επίπεδο οικειότητας και ενθουσιασμού που χαρακτηρίζει όλα τα ζευγάρια όταν ξεκινά ο έρωτας. Συγκεκριμένα ο Neuman τονίζει πως σχεδόν σε όλα τα ζευγάρια παρατηρείται η σταδιακή μείωση της συχνότητας σεξουαλικών επαφών (είναι πολύ συχνές στην αρχή της γνωριμίας και της σχέσης και μειωνονται με τη πάροδο του χρόνου), αλλά αν θέλουμε να μιλάμε για ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, αυτό θα πρέπει να μη συμβαίνει.

Ο Neuman διεξήγαγε μια έρευνα σε δείγμα 400 γυναικών που ήταν παντρεμένες. Όπως διαβάζουμε στο iatropedia.gr κάποιες από αυτές είχαν έναν “ευτυχισμένο γάμο” και άλλες όχι. Σκοπός της έρευνας ήταν να προσδιορίσει πόσο συχνά συνευρίσκονται σεξουαλικά τα ευτυχισμένα ζευγάρια σε μηνιαία βάση.

Διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που ΔΕΝ είναι ευτυχισμένες στον γάμο τους κάνουν σεξ 3-4 φορές τον μήνα, ενώ οι γυναίκες που ΕΙΝΑΙ ευτυχισμένες στον γάμο τους 11 φορές/μήνα κατά μέσο όρο, δηλαδή με μια συχνότητα περίπου 1 φορά ανά τρεις μέρες.

Σύμφωνα με τον Neuman, η “ρουτίνα” ενός ζευγαριού που εμπλέκει στοιχεία όπως τα χρέη, τα δάνεια, η ανατροφή των παιδιών, η κούραση και ο ύπνος, είναι εκείνα που καταστρέφουν την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής των συζύγων.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!