GOOD LIFE

Η επιστήμη εξηγεί πως σχεδόν όλοι κάνουμε το ίδιο λάθος με το laptop μας

Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μέρα κοιτούν για ώρες την οθόνη του laptop τους είτε λόγω εργασίας, είτε λόγω social media και για πολλούς άλλους λόγους, καθώς πλέον η χρήση φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλες τις ηλικίες. Ωστόσο πολλοί κάνουμε το ίδιο λάθος όταν χρησιμοποιούμε laptop και πλέον η ιατρική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εμφάνιση ενός νέου συνδρόμου.

Ο όρος του Τoasted Skin Syndrome (σύνδρομο "ψημένου" δέρματος) χρησιμοποιείται πλέον από την ιατρική κοινότητα μετά από έρευνες σαν αυτή που έκανε ομάδα του Eastern Virginia Medical School στις ΗΠΑ, για να περιγράψουν τις συνέπειες που έχει στο δέρμα, μια κακή συνήθεια που έχουμε πολλοί όταν χρησιμοποιούμε το laptop μας.

Ποιά είναι αυτή η κακή συνήθεια; Το να κρατάς το laptop πάνω στα πόδια σου για περισσότερες από 4 ώρες την ημέρα!


Η θερμότητα που εκπέμπει ο φορητός υπολογιστής μπορεί να φτάσει τους 52 βαθμούς Κελσίου, να δημιουργήσει αποχρωματισμό στο δέρμα, δίνοντας όψη διάστικτου δέρματος με σκούρες κηλίδες. Μάλιστα, οι ειδικοί του Eastern Virginia Medical School υποστηρίζουν ότι αυτή η δερματική πάθηση συχνά είναι μόνιμη και μη-αναστρέψιμη.


Προτιμήστε να ακουμπάτε πάνω σε ένα τραπέζι το laptop και να αποφεύγετε την επαφή του υπολογιστή με το σώμα σας ειδικά αν αυτό θα κρατήσει για ώρες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!