GOOD LIFE

Μήπως οι συνάδελφοί σου σαμποτάρουν τη δίαιτά σου;

Το να ξεκινήσει κανείς μια δίαιτα για αδυνάτισμα ή να στραφεί σε ένα πιο υγιεινό καθημερινό πρόγραμμα διατροφής είναι σίγουρα μια προσωπική απόφαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι άλλοι γύρω σου, όπως οι συνάδελφοι στη δουλειά δεν μπορούν (σαφώς άθελά τους) να σαμποτάρουν αυτή την επιλογή σου.

Γιατί μπορεί εσύ να αποφάσισες να τρως σωστά και μετρημένα αλλά όταν οι άλλοι που βρίσκονται γύρω σου και ειδικά στη δουλειά σου, όπου περνάς τουλάχιστον το 1/3 της ημέρας σου δεν σε στηρίζουν συχνά η δίαιτά σου πάει... περίπατο.


Και πως συμβαίνει αυτό;


1. Δεν κάνουν διάλειμμα για φαγητό. Έτσι δεν κάνεις και εσύ διάλειμμα και μπορεί να τρως το φαγητό σου μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, κάτι που όλοι οι διατροφολόγοι λένε πως είναι μια κακή συνήθεια (όπως και το να τρως βλέποντας τηλεόραση) αφού τρως ανεξέλεγκτα, δεν νιώθεις κορεσμό και άρα οδηγείσαι στην υπερφαγία. Ακόμα και αν οι άλλοι δεν κάνουν διάλειμμα εσύ φρόντισε να πας κάπου ήσυχα και να αφιερώσεις ένα τέταρτο ή μισή ώρα για να φας το (light) μεσημεριανό σου.


2. Παραγγέλνουν φαγητό από delivery. Και έτσι αφήνεις στην άκρη το όποιο υγιεινό σνακ ή φαγητό έχεις πάρεις μαζί σου και τρως πίτσα, σουβλάκια, μακαρόνια και σαλάτες με παχυντικές dressings. Πες διακριτικά όχι και φάε το φαγάκι σου.


3. Σε κερνάνε διαρκώς. Τα γλυκά και αλμυρά κεράσματα δίνουν και παίρνουν στις δουλειές. Άλλος  σε κερνάει γιατί γιορτάζει, άλλως έφερε και μοιράζει κομμάτια από το κέικ που έφτιαξε η γυναίκα του, άλλως τη τυρόπιτα της μανούλας του... Δεν είναι ανάγκη να τα φας όλα! Μπορείς να εξηγήσεις πως κάνεις δίαιτα και ευγενικά να αρνηθείς το κέρασμα.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!