GOOD LIFE

Οι 4 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψετε για να έχετε ψυχική υγεία

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν μια πιο σωστή και ισορροπημένη διατροφή και αρχίζουν να εντάσσουν τη γυμναστική στην καθημερινότητά τους. Όμως δεν είναι μόνο η διατροφή και η άθληση τα μυστικά για την κατάκτηση της ευεξίας.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία μας (και μάλιστα συχνά εν αγνοία μας) και δημιουργούν προβλήματα στην ψυχική μας υγεία, η οποία είναι εξίσου σημαντική με την σωματική υγεία. Δείτε μερικές κακές συνήθειες που πολλοί σύγχρονοι άνθρωποι έχουν και πιθανά δεν γνωρίζουν πόσο κακό κάνουν αυτές οι συνήθειες στην ψυχική τους υγεία.

1. Περπατάτε σκυφτοί

Η ψυχολογική μας κατάσταση επηρεάζει τον τρόπο που περπατάμε: όταν είμαστε στεναχωρημένοι, έχουμε την τάση να ρίχνουμε τους ώμους μπροστά και να καμπουριάζουμε. Ισχύει όμως και το αντίθετο! Μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry υπέδειξε πως η κακή στάση σώματος στο περπάτημα έχει αρνητική επίδραση στη διάθεσή μας. Ψηλά το κεφάλι λοιπόν!

2. Απαθανατίζετε τα πάντα

Λάτρεις του Instagram, δώστε προσοχή... Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science, η εμμονή με τις φωτογραφίες μας στερεί την απόλαυση της εικόνας που έχουμε μπροστά στα μάτια μας και δε μας επιτρέπει να την κρατήσουμε στη μνήμη μας.

3. Υπάρχουν γύρω σας τοξικοί άνθρωποι

Μπορεί να είναι ένας σύντροφος, ένα άτομο από το εργασιακό ή το οικογενειακό περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για άτομα που καταστρέφουν καθημερινά την αυτοεκτίμησή μας, μας δημιουργούν άγχος και μας κάνουν να αισθανόμαστε ανεπαρκείς. Δεν είναι εύκολο να του δούμε, όμως μπορούμε να νιώσουμε την αρνητική επίδραση των τοξικών ανθρώπων στην καθημερινότητά μας.

4. Δεν κοιμάστε πολύ ή δεν κοιμάστε καλά

Ο ύπνος έχει γίνει για αρκετούς «πολυτέλεια» σήμερα, λόγω των ταχύτατων ρυθμών και των αυξημένων υποχρεώσεων της σύγχρονης ζωής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής και της υγείας μας. Εάν δεν απολαμβάνουμε αρκετό και ποιοτικό ύπνο καθημερινά, πάσχει κάθε επιμέρους σύστημα του οργανισμού μας και κατ' επέκταση πλήττεται και η διάθεσή μας. Βρείτε γιατί δεν κοιμάστε όσο και όπως θα έπρεπε (π.χ. πρόβλημα υγείας, στρες) και ξεκινήστε από εκεί.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!