WOMEN'S GUIDE

Τα 10 πράγματα που κάνουν οι δυναμικές και επιτυχημένες γυναίκες

Σχεδόν για κάθε γυναίκα, η κάθε μέρα αποτελεί μια πρόκληση, αφού οι περισσότερες γυναίκες επωμίζονται τα χρέη πολλών ρόλων: της μητέρας, της εργαζόμενης, της συντρόφου κ.λπ.
Και όμως μερικές γυναίκες δείχνουν να ανταπεξέρχονται στις προκλήσεις της ζωής με τέτοια άνεση που κάνουν τα πάντα να φαντάζουν εύκολα. Αυτές συνήθως είναι οι δυναμικές γυναίκες που τις βλέπουμε να γνωρίζουν επιτυχία σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Πως όμως τα καταφέρνουν;

Οι δυναμικές γυναίκες συχνά έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά στοιχεία και κάποιες καθημερινές συνήθεις που είτε εν γνώση τους (ως "στρατηγική" ) είτε όχι , τα εφαρμόζουν και συχνά αυτά αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας τους.
Δείτε ποια είναι αυτά, όπως τα διαβάσαμε σε λίστα του jenny.gr

1. Ξεκινούν τη μέρα με θετικό τρόπο σκέψης

Για τις δυναμικές γυναίκες, το έχουν μία στιγμή για τον εαυτό τους το πρωί είναι απαραίτητο. Θέτουν τις προθέσεις τους για τη μέρα, ενώ αλληλεπιδρούν με όλους χρησιμοποιώντας ευγένεια και καλοσύνη.

2. Δημιουργούν σχέσεις με τους συναδέλφους τους

Οι δυναμικές γυναίκες έχουν ξεχωριστές στιγμές με την ομάδα τους, είτε αυτό είναι μερικές κουβέντες των 5 λεπτών, είτε για φαγητό μετά τη δουλειά. Όταν οι συνάδελφοι γνωρίζονται καλύτερα, συνεργάζονται καλύτερα.

3. Κάνουν την πρώτη κίνηση

Οι επιχυμένες γυναίκες δεν περιμένουν για την ευκαιρία, τη δημιουργούν. Ή όταν τους παρουσιάζεται, θα την αρπάξουν χωρίς φόβο.

4. Φτιάχνουν λίστες

Όταν όλες οι δουλειές και οι στόχοι είναι γραμμένοι σε χαρτί, υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση και είναι πιο εύκολο να παραμείνουμε οργανωμένοι. 

5. Παραμένουν ευλύγιστες (κυριολεκτικά)

Όλοι γνωρίζουν πως η άσκηση μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Συγκεκριμένα, πολλές επιτυχημένες γυναίκες κάνουν yoga, αφού έχει αποδειχθεί πως μειώνει το στρες και φέρνει ισορροπία.

6. Διαλέγουν πάντα το καινούριο

Η σταθερότητα στη ζωή και τη καθημερινότητα είναι ένα όμορφο πράγμα γιατί προσφέρει την αίσθηση της ασφάλειας. Αν, όμως, δεν επιλέγουμε ποτέ καινούρια πράγματα και δεν παίρνουμε αποφάσεις για αλλαγές, πολύ δύσκολα θα κινηθούμε προς την επιτυχία και την ευχαρίστηση. #choosesomethingnew

7. Οραματίζονται την επιτυχία

Πολλές επιτυχημένες γυναίκες αφιερώνουν μερικά λεπτά τη μέρα για να φανταστούν τον εαυτό τους να καταφέρνει όλα όσα θέλουν να καταφέρουν.

8. Είναι προετοιμασμένες για το χειρότερο σενάριο

Η θετική σκέψη είναι πολύ καλό πράγμα, αλλά η προετοιμασία είναι ακόμα καλύτερο αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε. Νιώστε άνετα με το χειρότερο σενάριο ή σκεφτείτε όλα τα πιθανά αποτελέσματα και τις λύσεις τους.

9. Βγαίνουν από το comfort zone τους

Η θέληση για ρίσκο είναι μία από τις καλύτερες ιδιότητες που ξεχωρίζουν τις επιτυχημένες γυναίκες. Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε, να ρισκάρετε και να δείτε τι μπορεί να λειτουργήσει και τι όχι.

10. Δεν προσπαθούν να τα ισορροπήσουν όλα

Το κόλπο στο να τα καταφέρουμε όλα μαζί είναι να αφήσουμε τη συμβατική ιδέα της "ισορροπίας" πίσω μας. Αντί να προσπαθούμε να είμαστε τέλειες σε κάθε κομμάτι της ζωής μας και να του δίνουμε ισάξια ενέργεια, είναι καλό να προσπαθούμε να είμαστε παρούσες στις στιγμές, ειδικά όσο βρισκόμαστε εκτός δουλειάς.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!