GOOD LIFE

Οι 7 συμβουλές ενός καθηγητή του Χάρβαρντ για να κάνετε δίαιτα

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εδώ και χρόνια έχει μια σειρά από ερευνητικά προγράμματα που προσπαθούν να εντοπίσουν λύσεις σε προβλήματα όπως η παχυσαρκία αλλά και οι διατροφικές διαταραχές κ.λπ. Και τα πορίσματα των ερευνών είναι άκρως ενδιαφέροντα και μας δείχνουν ποιοι τελικά είναι οι κανόνες μιας σωστής διατροφής και δίαιτας.

Συγκεκριμένα, στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο Λέκτορας Διατροφής, Ντέιβιντ Λούντβιγκ, επικεντρώνεται στην έρευνα με στόχο την απώλεια κιλών, εύκολα και αποτελεσματικά. Στόχος είναι οι ασθενείς να μην πέφτουν στην παγίδα ενός σκληρού διατροφικού προγράμματος που στερεί βασικές τροφές από τον οργανισμό τους προσφέροντας το επιθυμητό αποτέλεσμα και μετά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να ξαναπαίρνουν τα κιλά που έχασαν. Σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Bild , δημοσίευσε μια λίστα με τις 7 συμβουλές του προς όσους κάνουν δίαιτα.

1. Τα λίπη επιτρέπονται: Τα υγιή λίπη εμπεριέχονται στους ξηρούς καρπούς και το ελαιόλαδο και κάνουν καλό στην καρδιά.

2. Τρώμε καρύδια: Περιέχουν φυτικές ίνες και φυτικές πρωτεΐνες γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι.

3. Καταναλώνουμε πλήρες γάλα και όχι αυτό που έχει χαμηλά λιπαρά. Κι αυτό γιατί το γάλα που είναι άπαχο, ενισχύει το αίσθημα της πείνας.

4. Βάζουμε ελαιόλαδο στα φαγητά: Καταναλώνοντας ελαιόλαδο κάνουμε καλό στην καρδιά μας απομακρύνοντας τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου. Επιπλέον, αποφεύγουμε το βούτυρο.

5. Παίρνουμε πάνω-κάτω τις ίδιες θερμίδες ημερησίως: Όταν ξαφνικά μειώνουμε τις θερμίδες, τότε χάνουμε κιλά για ένα μικρό χρονικό διάστημα και μετά τα ξαναπαίρνουμε.

6. Οι υδατάνθρακες δεν είναι ταμπού: Ωστόσο, οι πατάτες και ό,τι εμπεριέχει ζάχαρη - όπως τα ζαχαρούχα ποτά- πρέπει να αποφεύγονται.

7. Ο καλός ύπνος επιβάλλεται: Όταν κοιμόμαστε τουλάχιστον επτά ώρες ημερησίως, ενισχύουμε τον μεταβολισμό μας γεγονός που συμβάλει στην ισορροπία του σωματικού βάρους. Για αυτό και όσοι δεν κοιμούνται σωστά, παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στο βάρος τους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!