GOOD LIFE

5 + 1 τρόποι για να χάσεις τα κιλά του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και η επιστροφή στην καθημερινότητα και την ρουτίνα επιβάλλεται να μας βρει ανανεωμένους. Αν λοιπόν κι εσείς επιστρέψατε απο τις διακοπές σας με περιττά κιλά, τότε αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία να ρυθμίσετε την καθημερινότητά σας και να ακολουθήσετε τις πιο κάτω συμβουλές για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δείτε εδώ:

 

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα πλήρες πρόγευμα

Για να χάσετε τα κιλά που πήρατε στις διακοπές, βασικό είναι να βελτιώσετε τη διατροφή σας.  Μην ακολουθείτε ακραίες δίαιτες και θέστε στόχους που να είναι ρεαλιστικοί για εσάς. Ένα πλήρες και σχετικά χαμηλό σε θερμίδες πρωινό, πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, θα σας κρατήσει χορτασμένους και θα σας βοηθήσει να κάνετε καλύτερες διατροφικές επιλογές μέσα στην ημέρα. Ιδέες για υγιεινό πρωινό μπορείτε να βρείτε στο κοντινότερό σας Holland & Barrett. Κάποια από αυτά είναι η βρώμη, το μούσλι αλλά και διάφοροι σπόροι όπως ο λιναρόσπορος και οι σπόροι chia!

 

Κάντε το νερό μέρος της ζωής σας

 

Το νερό είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας  γιατί κρατά το σώμα μας ενυδατωμένο έτσι ώστε να μπορεί να εξασκεί τις λειτουργίες του σωστά. Πίνετε άφθονο νερό πριν απο κάθε γεύμα σας, σχεδόν 2 λίτρα κάθε μέρα. Με αυτό τον τρόπο μπορεί επίσης να ξεγελάσετε το στομάχι σας και να δημιουργήσετε μια ψευδαίσθηση πληρότητας.

 

Αποτοξίνωση με μηλόξυδο

Εκτός λοιπόν από το νερό, που λίγο ή πολύ όλοι το γνωρίζαμε,  το μηλοξυδο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ένα απο τα πιο γνωστά ροφήματα που συμβάλλει στη μείωση βάρους, χρησημοποιώντας το λίπος ως μορφή ενέργειας. Λαμβάνωντας 2 κουταλιές μαζί με νερό πριν από το πρόγευμα βοηθά στην εγρήγορση του μεταβολισμού και στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας,  προσφέροντας επίσης και πολλά άλλα ευεργετικά οφέλη.

Αν ακόμα υποφέρετε από δυσπεψίες και φουσκώματα, ίσως το μηλόξυδο γίνει ο καλύτερός σας σύμμαχος. Προτιμήστε βέβαια,το μηλόξηδο που θα προμηθευτείται να είναι βιολογικό, ακατέργαστο και μη φιλτραρισμένο,  και να περιέχει το φυσικό ίζημα (mother of vinegar), γιατί αυτή είναι η φυσική του μορφή που διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά των μήλων. Μπορείτε να βρείτε τέτοιου είδους μηλόξυδο στα καταστήματα Holland & Barrett.hhdfg

 

Γυμναστική

Η γυμναστική είναι ένα ακόμα σημείο το οποίο θα ήταν καλά να το προσθέσουμε στην εβδομαδιαία μας ρουτίνα. Εκτός του ότι μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του λίπους, μας κρατά υγιείς ενώ παράλληλα έχει θετική επίδραση στη διάθεσή μας.  Όσο αφορά τη γυμναστική που μπορούμε να ακολουθήσουμε, αυτό διαφέρει αναλόγως με την φυσική μας κατάσταση και υγεία.

 

Δοκιμάστε λιποδιαλύτες

Φυσικά, σε περίπτωση που θέλουμε να επιταχύνουμε το αποτέλεσμα μας, μπορούμε να συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμά μας διάφορα συμπληρώματα διατροφής . Για παράδειγμα, συμπληρώματα που περιέχουν καφεΐνη, όπως το πράσινο τσάι ή το τσάι matcha που αυξάνουν τον μεταβολισμό και την λιποδιάλυση και συνάμα μας παρέχουν ενέργεια για μια πιο αποτελεσματική  και παραγωγική προπόνηση. Σε αντίθεση, το CLA ίσως να είναι πιο κατάλληλο αν έχετε προτίμηση για κάποιο συμπλήρωμα που να βοηθά στην καύση του αποθηκευμένου λίπους  χωρίς να περιέχει καφείνη.

Συμπερασματικά θα λέγαμε οτι οι επιλογές που κάνουμε μέσα στη μέρα μας είναι καθοριστικές για να πετύχουμε τους στόχους μας, και εξαρτώνται απο την αποφασιστικότητα και τη θέλησή που έχουμε.

 

Έλενα Γεωργίου

Σύμβουλος Ευεξίας Holland & Barrett

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!