GOOD LIFE

Αδυνατίστε... τρώγοντας - Αυτές οι 10 τροφές "καίνε" το λίπος

Αν σκοπεύετε να κάνετε μια προσπάθεια να χάσετε τα κιλά των διακοπών, δείτε ποιες τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος.

Οι τροφές που θα δείτε στη λίστα που ακολουθεί μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά αν τις εντάξετε σε μια καθημερινή, ισορροπημένη διατροφή και φυσικά καλό είναι να συνδυάσετε τη σωστή διατροφή με άσκηση για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Γκρέιπφρουτ

Ένα από τα φρούτα που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος είναι βεβαίως το γκρέιπφρουτ. Το γκρέιπφρουτ δεν είναι μόνο μια μεγάλη πηγή βιταμίνης C, αλλά μεταφέρει επίσης και 15 γραμμάρια πηκτίνης. Η πηκτίνη φαίνεται πως βοηθά στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Σε περίπου 74 θερμίδες που έχει το γκρέιπφρουτ δεν υπάρχει καθόλου ζάχαρη και καθόλου λίπος.

Καυτερές πιπεριές τσίλι

Οι καυτερές πιπεριές τσίλι μπορούν να προσθέσουν κάτι… πικάντικο στη ζωή σας. Οι πιπεριές είναι φορτωμένες με βιταμίνες A και C. Είναι επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες, ασβέστιο και φώσφορο. Επιπρόσθετα, οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, το συστατικό που προκαλεί τη θερμότητα και μπορεί επίσης να δώσει ώθηση στο μεταβολισμό σας.

Μπρόκολο

Μπορεί να το αγαπάτε ή να το μισείτε, συνήθως δεν υπάρχει μέση κατάσταση. Αν ανήκετε σ’ αυτούς που το αγαπούν μπορείτε να απολαύσετε ένα φαγητό πολύ χαμηλό σε θερμίδες, που δεν έχει λίπος, περιέχει πάρα πολλές φυτικές ίνες και επίσης βιταμίνη C και ασβέστιο.

Πληγούρι βρώμης

Για πολλούς αποτελεί ένα αγαπημένο πρωινό. Είναι γεμάτο από διαλυτές φυτικές ίνες και μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη χοληστερόλη στο αίμα σας. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί αν το καταναλώσετε με ζάχαρη και βούτυρο, αυτές οι προσθήκες μπορεί να αντισταθμίσουν τα τυχόν οφέλη που σας προσφέρει.

Γαλοπούλα

 Είναι χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες και μπορείτε να την καταναλώνετε πολύ πιο συχνά. Θα πρέπει όμως να έχετε κάποια πράγματα υπόψιν σας. Κατ’ αρχήν, αν αγοράζετε κιμά γαλοπούλας, θα πρέπει να ζητήσετε όσο το δυνατόν πιο άπαχο. Επίσης, θα πρέπει να την τρώτε χωρίς το δέρμα της, το οποίο περιέχει πολλά λιπαρά.

Σολομός

Ο σολομός είναι μία ακόμα σούπερ τροφή. Όχι μόνο είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, αλλά έχει επίσης και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Το σώμα μας δεν μπορεί να κατασκευάσει αυτά τα οξέα γι’ αυτό ο σολομός αποκτά τόσο μεγάλη σημασία για την υγεία μας.

Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, κανονικά για όσους κάνουν δίαιτα θα πρέπει να βρίσκονται στη μαύρη λίστα. Ωστόσο, το ασβέστιο που περιέχουν δεν βοηθά μόνο στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, αλλά μπορεί επίσης να διασπάσει το λίπος. Θα πρέπει πάντα όμως να έχετε κατά νου πως οι επιλογές σας θα πρέπει να είναι γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Προτιμήστε τυρί cottage, άπαχο γιαούρτι και γάλα light για να μην προσθέσετε θερμίδες αλλά να πάρετε μόνο τα οφέλη.

Φασόλια

Τα φασόλια είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών. Στην πραγματικότητα έχουν την καλύτερη δυνατή αναλογία πρωτεΐνης-λίπους από κάθε άλλο είδος τροφής μπορείτε να βρείτε.

Χόρτα

Δοκιμάστε ήμερα, ιταλικά, πικραλίδα, κάρδαμο μαζί με το μαρούλι, για να προσθέσετε ποικιλία στις σαλάτες σας. Κι αυτό γιατί ενώ το μαρούλι έχει κάποια θρεπτική αξία, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και Κ, καλίου, σιδήρου και ασβεστίου, οι άλλοι τύποι χόρτων έχουν πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Ντομάτες

Προσθέστε μερικές ντομάτες στη σαλάτα σας. Οι ντομάτες περιέχουν βιταμίνες Α, Β-6, C και Κ, καθώς και φυτικές ίνες και δεν κοστίζουν σε θερμίδες και λίπος.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!