GOOD LIFE

Δεν φαντάζεσαι τι λέει η επιστήμη πως σε κάνει ευτυχισμένο στις διακοπές σου

Πολλοί ονειρεύονται χλιδάτες διακοπές ή εξωτικούς προορισμούς ή περιπέτειες και έρωτες που ίσως συναντήσουν στις διακοπές τους, αλλά μια έρευνα δείχνει πως κάτι άλλο είναι αυτό που πραγματικά σε γεμίζει με ευτυχία.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2010 στο επιστημονικό περιοδικό Applied Research in Quality of Life, αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα, η διαδικασία του να περιμένεις και να προετοιμάζεις ένα ταξίδι μπορεί να σε κάνει περισσότερο χαρούμενο από το ίδιο το ταξίδι. Δηλαδή βιώνεις μιας ευφορία το διάστημα που προσπαθείς να οργανώσεις το ταξίδι σου και να επιλέξεις έναν προορισμό για τις διακοπές σου, την εποχή δηλαδή που έχεις μεγάλη προσμονή για να ξεκουραστείς.

Ο επικεφαλής της έρευνας Jeroen Nawijn επιβεβαιώνει ότι πράγματι, τα περισσότερο θετικά συναισθήματα προκύπτουν στη διάρκεια της προετοιμασίας του ταξιδιού- ενδεχομένως επειδή το πλάθεις ιδανικά στο μυαλό σου, χωρίς να σκέφτεσαι τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Άρα αν ακόμα δεν έχεις φύγει για διακοπές φρόντισε να απολαύσεις αυτό το διάστημα, γιατί οι ίδιες οι διακοπές σου μπορεί να μην σε "γεμίσουν¨εξίσου με χαρά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!