WOMEN'S GUIDE

Αυτό είναι το τέλειο τρικ για να καθαρίσεις το σφουγγαράκι του μακιγιάζ σου

Οι δερματολόγοι τονίζουν κάθε φορά πως πρέπει να καθαρίζουμε συχνά τα βουρτσάκια, τα πινέλα και τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο μακιγιάζ μας, γιατί γίνονται εστίες ανάπτυξης μικροβίων, που μπορούν να προκαλέσουν κάποια μόλυνση.

Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να καθαρίζετε συχνά ειδικά τα beauty blenders, τα γνωστά σφουγγαράκια με τα οποία απλώνουμε το μακιγιάζ, αφού τα συγκεκριμένα έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα.
Και το τέλειο τρικ, που έχει και την έγκριση των δερματολόγων, για να καθαρίσετε αυτά τα σφουγγαράκια, είναι να τα βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων, αφού πρώτα τα έχετε βυθίσει σε ένα δοχείο (από υλικό που επιτρέπεται να μπει σε φούρνο μικροκυμάτων) το οποίο έχετε γεμίσει με νερό ανακατεμένο με (κατά προτίμηση ήπιο) σαπούνι.


Αφήστε το σφουγγαράκι στο φούρνο για μόνο ένα λεπτό, περιμένετε να κρυώσει και να στεγνώσει το σφουγγαράκι σας και το beauty blender σας θα είναι ξανά πεντακάθαρο.


Οι δερματολόγοι λένε πως αυτό το τρικ όχι μόνο απομακρύνει τα υπολείμματα makeup από το σφουγγαράκι, αλλά τα μικροκύματα και οι υψηλές θερμοκρασίες σίγουρα "σκοτώνουν" τους όποιους μικροοργανισμούς έχουν αναπτυχθεί πάνω σε αυτό. Μόνο που ίσως αν κάνετε συχνά αυτό το τρικ, το σφουγγαράκι σας θα χαλάσει σχετικά νωρίς, αλλά ούτως ή άλλως οι δερματολόγοι συστήνουν να ανανεώνουμε συχνά τα εργαλεία του μακιγιάζ για λόγους υγιεινής.


Extra tip: Το ίδιο ακριβώς κολπάκι είναι απόλυτα αποτελεσματικό για να καθαρίσετε και τα σφουγγαράκια της κουζίνας (αυτά που πλένετε τα πιάτα) τα οποία αποτελούν μια από τις κυριότερες εστίες μικροβίων στο σπίτι σας.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!