WOMEN'S GUIDE

Έχετε μια ιδιαίτερη μυρωδιά μετά το σεξ; Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Το να έχει μια γυναίκα την αίσθηση πως μετά την σεξουαλική επαφή έχει μια "ιδιαίτερη" μυρωδιά είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Γιατί όμως παρουσιάζονται αυτές οι οσμές και πότε αυτές οι οσμές πρέπει να σας θορυβήσουν και να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια;

Οι οσμές μετά το σεξ εμφανίζονται σχεδόν πάντα και συνήθως είναι αθώες. Οι λόγοι για τους οποίους κάνουν την εμφάνισή τους αυτές οι μυρωδιές είναι πολλοί: από τον ιδρώτα (τον δικό σας και του συντρόφου σας) μέχρι οσμές που προκαλούνται από τη χρήση λιπαντικών, προφυλακτικών και φυσικά οι οσμές των ίδιων των σωματικών υγρών που εκκρίνονται την ώρα της επαφής.


Ωστόσο κάποιες φορές οι οσμές αυτές μπορεί να υποδηλώνουν την παρουσία κάποιας μόλυνσης που χρειάζεται ιατρική μέριμνα, όπως για παράδειγμα οι κολπίτιδες.


Όπως αναφέρει το health.com, αν η μυρωδιά αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη και θυμίζει λίγο... ψάρια, τότε είναι πιθανό να οφείλεται σε μια κατάσταση γνωστή ως βακτηριακή κολπίτιδα. Είναι μια πάθηση που δημιουργείται όταν υπάρχει υπερανάπτυξη ορισμένων βακτηρίων στον κόλπο.

Αν και πολλές γυναίκες με βακτηριακή κολπίτιδα δεν έχουν συμπτώματα, κάποιες άλλες μπορεί να παρατηρήσουν μια λεπτή λευκή έκκριση, πόνο, κνησμό και μια “οσμή σαν ψάρια” που μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονη ακριβώς μετά το σεξ.

Επίσης το άρθρο επισημείναι πως ορισμένα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), όπως οι τριχομονάδες, μπορεί να προκαλέσουν μια άσχημη οσμή.

Κάθε φορά που ανησυχείτε για μια οσμή που σχετίζεται με το σεξ (ή οποιαδήποτε οσμή από την “ευαίσθητη” περιοχή), μην διστάσετε να ενημερώσετε τον γυναικολόγο σας. Εκείνος μπορεί να σας ελέγξει για αυτές τις καταστάσεις και να σας συνταγογραφήσει αντιβιοτικά, αν χρειάζεται, για να θεραπεύσει τα ΣΜΝ ή την βακτηριακή κολπίτιδα γρήγορα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!