GOOD LIFE

Τελικά πρέπει να βρέχουμε την οδοντόβουρτσα ή όχι - Τι λένε οι ειδικοί;

To πόσο σημαντικό είναι το τακτικό και συχνό βούρτσισμα των δοντιών για την στοματική (και όχι μόνο) υγεία είναι γνωστό. Όμως μήπως βουρτσίζουμε λάθος τα δόντια μας;

Υπάρχουν πολλά λάθη που κάνουμε στο βούρτσισμα των δοντιών: όπως είναι η χρήση λάθος είδους ή ακατάλληλης οδοντόβουρτσας, η λάθος κινήσεις κ.λπ. Ένα όμως σχετικά άγνωστο λάθος αφορά το βρέξιμο της οδοντόβουρτσας πριν το πλύσιμο των δοντιών, μια κίνηση που πολλοί συνηθίζουν να κάνουν.

Οι οδοντίατροι απαντούν πως ΔΕΝ πρέπει να βρέχουμε την οδοντόκρεμα ή την οδοντόβουρτσα πριν βουρτσίσουμε τα δόντια μας. 

Όπως αναφέρει το bovary.gr τόχος δεν είναι να βάλουμε πλυντήριο στο στόμα κάνοντας μια παχιά σαπουνάδα, αλλά να κολλήσουμε την οδοντόκρεμα πάνω στα δόντια απευθείας, τα οποία με τη σειρά τους θα απορροφήσουν συστατικά από αυτή.

Ταυτόχρονα, η οδοντόκρεμα θα βοηθήσει, ως ένα είδος λιπαντικού, ώστε οι τρίχες της οδοντόβουρτσας να μην είναι ικανές να γδάρουν τα δόντια.

Επίσης αρκετοί κάνουν το λάθος να μην ξεπλένουν το στόμα τους μετά το βούρτσισμα των δοντιών, φτύνοντας απλά την οδοντόκρεμα. Και ενώ μπορεί η οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα να απομακρύνουν τα βακτήρια, ωστόσο αυτά θα πρέπει να απομακρυνθούν από το στόμα και με νερό.

Να ξεπλένετε το στόμα σας με νερό, αλλά όχι δυνατά. Η οδοντόκρεμα ξεπλένεται πολύ εύκολα με αποτέλεσμα τα δόντια να μην προλαβαίνουν να απορροφήσουν το φθόριο, ιδιαίτερα αν έχετε συνηθίσει να βουρτσίζετε τα δόντια σας για λιγότερο από 2 λεπτά.

Τέλος να θυμάστε πως πρέπει να αλλάζετε τακτικά την οδοντόβουρτσά σας, ιδανικά κάθε 3-4 μήνες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!