GOOD LIFE

10 χρήσεις της μαγιονέζας που δεν τις φαντάζεστε

Υπάρχει σχεδόν σε κάθε ψυγείο στην κουζίνα κάθε σπιτιού. Και όμως η μαγιονέζα δεν είναι ιδανική μόνο για τα σάντουιτς και για συνοδευτικές σος στα πιάτα σας.

Δείτε αυτές τις 10 απίθανες χρήσεις της μαγιονέζας, αλλά σημειώστε πως τις τυποποιημένες μαγιονέζες μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε παντού εκτός από τα beauty tips γιατί καλό είναι στο πρόσωπό σας, τα μαλλιά και το σώμα σας να βάλετε μόνο σπιτική μαγιονέζα που έχετε φτιάξει εσείς χωρίς συντηρηρικά.

1. Κοντίσιονερ για μαλλιά
Απλώστε μαγιονέζα, αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά και ξεβγάλετε με νερό και λίγο σαμπουάν. Τα μαλλιά σας θα γίνουν λαμπερά και απαλά καθώς θα ενυδατωθούν με το λάδι και θα δυναμώσουν με τις πρωτεϊνες.

2. Περιποίηση για την επιδερμίδα
Εκτός από τα μαλλιά, μπορείτε να βάλετε μαγιονέζα και στο πρόσωπό σας, για βαθιά ενυδάτωση.

3. Γυαλιστικό για ξύλινες επιφάνειες
Απλώστε μαγιονέζα σε φθαρμένες ή θαμπές ξύλινες επιφάνειες (από δάπεδα μέχρι τραπέζια και καρέκλες) και τρίψτε με ένα στεγνό καθαρό πανί. Θα τα δείτε να ζωντανεύουν και να λάμπουν.

4. Γυαλίστε τα φύλλα στα φυτά
Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις ξύλινες επιφάνειες, αν περάσετε με ένα σετγνό πανί και λίγη μαγιονέζα τα φύλλα των φυτών σας, αυτά θα ζωηρέψουν.

5. Καθαρίστε τα πλήκτρα στο πιάνο
Καθαρίστε την κιτρινίλα από τα πλήκτρα του πιάνου, χρησιμοποιώντας μια υγρή πετσέτα στην οποία έχετε απλώσει λίγη μαγιονέζα. Αφήστε να δράσει λίγη ώρα και σκουπίστε με στεγνό καθαρό πανί.

6. Αφαιρέστε αυτοκόλλητα από τα τζάμια
Αν θέλετε να ξεκολλήσετε αυτοκόλλητα από τα τζάμια π.χ. του αυτοκινήτου σας… πάρτε τη μαγιονέζα! Βάλτε λίγη ποσότητα επάνω στο αυτοκόλλητο για να απορροφήσει την κόλλα και στη συνέχεια καθαρίστε. Δε θα μείνει σημάδι!

7. Γυαλίστε τα ασημικά σας
Το ξύδι και το λεμόνι που περιέχει χαρίζουν γυαλάδα στα ασημικά, αρκεί να βεβαωθείτε πρώτα πως δεν οξειδώνει τα ασημικά σας (που πιθανά να είναι κράμμα) δοκιμάζοντας να εφαρμόσετε αρχικά λίγη μαγιονέζα με ένα πανί σε ένα σημείο που δεν φαίνεται. Αν δεν κάνει μουτζούρα μπορείτε να το γυαλίσετε ολόκληρο.

8. Δυναμώστε τα νύχια σας
Σπάνε συχνά τα νύχια σας; Βάλτε μερικές κουταλιές μαγιονέζας σε ένα μπολάκι, βυθίστε τα νύχια σας για περίπου 5 λεπτά και ξεπλύνετε.

9. Καθαρίστε τις inox συσκευές σας από δαχτυλιές
Απλώστε λίγη μαγιονέζα σε ένα στεγνό πανί και οι inox επιφάνειες θα λάμπουν

10. Σκοτώστε τις ψείρες
Κάντε απαλό μασάζ με λίγη μαγιονέζα στο κεφάλι σας, καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα μαντήλι και πέστε για ύπνο. Την επόμενη μέρα ξεπλύνετε το κεφάλι σας και επαναλάβετε τη διαδικασία ύστερα από 10 ημέρες. Οι ψείρες θα αναχωρήσουν από την κεφαλή σας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!