GOOD LIFE

H επιστήμη εξηγεί με ποιο πλευρό πρέπει να κοιμάσαι και με ποιο να ξυπνάς

Φυσικά δεν υπάρχει σωστό και λάθος πλευρό με το οποίο μπορεί να κοιμηθεί ή να ξυπνήσει κανείς, αλλά η επιστήμη (και η yoga) προτείνουν συγκεκριμένες θέσεις του σώματος που θεωρούνται ιδανικές για τον ύπνο και το ξύπνημα και υπάρχει και εξήγηση για αυτό.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως η αριστερή πλευρά είναι η πιο θετική για το σώμα μας για τη διάρκεια του ύπνου καθώς βοηθά την καλή υγεία της καρδιάς - μιας και το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σώματός μας-, ευνοεί την διαδικασία της πέψης, ο μεταβολισμός γίνεται καλύτερος -αφού η αριστερή πλευρά είναι η κυρίαρχη όσον αφορά το λεμφικό σύστημα που συνδέεται άμεσα με τον μεταβολισμό- και το στρες μειώνεται.

Την απάντηση στο ερώτημα για το ποια είναι η ιδανική στάση σώματος που πρέπει να έχουμε όταν ξυπνάμε την δίνει η yoga. Όπως διαβάζουμε στο bovary.gr oι έξπερτ της yoga υποστηρίζουν ότι η απάντηση βρίσκεται στη δεξιά πλευρά. Η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου υπάρχει ενέργεια στο σώμα σε λανθάνουσα μορφή. Έτσι, για να την ενεργοποιήσουμε αυτή την «κρυμμένη» ενέργεια θα πρέπει να ξυπνήσουμε στην δεξιά πλευρά.

Υπάρχει και επιστημονική εξήγηση που επαληθεύει αυτή την θέση. Στο σώμα υπάρχουν δύο μαγνητικά πεδία: το ένα έχει κατεύθυνση από το κεφάλι προς τα πόδια, ενώ το άλλο έχει αντίστροφη κατεύθυνση.

Το πρώτο μαγνητικό πεδίο είναι η βάση της ύπαρξής μας, ενώ το δεύτερο είναι αυτό που καθορίζει την δύναμη του σώματος. Οταν ξυπνάμε στην δεξιά πλευρά, ενδυναμώνουμε το δεύτερο πεδίο και έτσι ενισχύουμε την ροή της ενέργειας του σώματος.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!