WOMEN'S GUIDE

7 συμβουλές για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το κρύο του χειμώνα

Το κρύο του χειμώνα ταλαιπωρεί τα μαλλιά και αδυνατίζει και προκαλεί φθορές στην τρίχα.

Στην ουσία προκειμένου να προστατεύσετε τα μαλλιά σας θα πρέπει να υιοθετήσετε μια σειρά από συνήθειες που θα κρατήσουν υγιή τα μαλλιά σας όλο το χρόνο, ακόμα και τώρα που κάνει κρύο.

Μην ξεχνάτε το conditioner
Οι περισσότερες γυναίκες με λεπτή τρίχα αποφεύγουν να χρησιμοποιούν conditioner γιατί νομίζουν ότι τα μαλλιά τους θα βαρύνουν ή θα φαίνονται πολύ αραιά. Ωστόσο αν δεν βάζετε καθόλου, τα αδύναμα μαλλιά σας πιθανό να υποστούν μεγαλύτερη ζημιά μακροπρόθεσμα. Δοκιμάστε την καλύτερη λύση περνώντας ένα ελαφρύ spray conditioner για μετά το λούσιμο που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Βρείτε το ιδανικό serum μαλλιών.
Προσέξτε γιατί κάποια διαλύονται εύκολα και ξεβγάζονται με το νερό, άλλα πάλι κολλάνε πάνω στην τρίχα δημιουργώντας ζημιά στην υφή της τρίχας.

Βάλτε μια απορροφητική πετσέτα.
Έτσι γλιτώνετε χρόνο από το στέγνωμά τους και σίγουρα γλιτώνετε τις ζημιές από τη θερμότητα που παράγει το πιστολάκι.

Προφυλάξτε τα από την πολύ θερμότητα.
Το χειμώνα στρεγνώνουμε πιο συχνά τα μαλλιά μας με πιστολάκι. Προσπαθήστε να μειώσετε τη χρήση του με το να λούζεστε με το που μπαίνετε στο σπίτι σας για να έχετε αρκετό χρόνο να στεγνώσουν τα μαλλιά σας χωρίς πιστολάκι. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε το πιστολάκι, χρησιμοποιήστε χλιαρό αέρα ή μια ειδική κρέμα που προστατεύει τις άκρες από την υπερθέρμανση.

Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας το βράδυ.
Η παραγωγή μελατονίνης (ορμόνη που μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνη και για την υγεία των μαλλιών) αυξάνεται τις νυχτερινές ώρες. Ένα καλό βούρτσισμα των μαλλιών εκείνες τις ώρες βοηθά στην ταχύτερη απορρόφηση μελατονίνης στο τριχωτό και την καλύτερη αναδιανομή των φυσικών ελαίων που εκλύει η τρίχα.

Το φυσικό ξανθό μαλλί έχει μεγαλύτερες ανάγκες φροντίδας.
Η τρίχα είναι συνήθως πιο λεπτή συνεπώς χρειάζεται περισσότερη προστασία από το κρύο και είναι πιο επιρρεπής στην ξηρότητα. Αναζηττήστε στην αγορά ειδικά προϊόντα ενυδάτωσης για ξανθά μαλλιά.

Εφαρμόστε τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα ενυδατική μάσκα
Ιδίως αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα ή έχετε κάνει περμανάντ. Θα τους δώσει την απαραίτητη τροφή, θα τα δυναμώσει και θα τους χαρίσει έξτρα λάμψη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!