GOOD LIFE

8 λάθη στο μακιγιάζ που σας προσθέτουν πολλά χρόνια

Το μακιγιάζ μπορεί να σε κάνει να δείχνεις πολύ νεότερη και να καλύψει πολλές ατέλειες, μπορεί όμως και να σε φορτώνει με χρόνια, ειδικά αν κάνεις κάποιο από τα ακόλουθα λάθη.

1. Η λάθος επιλογή σε βάση για το μακιγιάζ έχει συχνά το αποτέλεσμα αντί να κρύβει ατέλειες να τις τονίζει. Για παράδειγμα, αν έχεις πολύ ξηρή επιδερμίδα, πρέπει να βρεις ένα προϊόν που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα και δεν «σπάει» ή δημιουργεί γραμμές.


2. Το πολύ ή κακής ποιότητας concealer στα μάτια, τα κάνει να δείχνουν κουρασμένα, με σακούλες, ενώ αλλοιώνει το φυσικό χρώμα του προσώπου τονίζοντας τις ατέλειες.

3. Τα σκούρα χρώματα έχουν την ιδιότητα να κάνουν τις επιφάνειες να δείχνουν μικρότερες και είναι καλύτερα να τα προτιμάς για την περιφέρεια και όχι για τα χείλη. Αντιθέτως, προτίμησε λαμπερά, ανοιχτά χρώματα που δημιουργούν την ψευδαίσθηση όγκου και χαρίζουν πιο νεανική εικόνα.


4. Όταν χρησιμοποιείς υπερβολική πούδρα, στεγνώνει πάνω στο πρόσωπο και τονίζει τις ρυτίδες και τις γραμμές του προσώπου. Αν δεν μπορείς να την αποφύγεις, προσπάθησε να ελέγξεις την ποσότητα και να την περιορίσεις στην περιοχή των ζυγωματικών και του μετώπου.


5. Το μολύβι χειλιών. Προσπάθησε να μην έχει μεγάλη διαφορά με το κραγιόν και να μην ξεπερνά κατά πολύ τη φυσική γραμμή των χειλιών. Διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι αστείο.\r\n\r\n6. Η πολλή μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες τραβάει την προσοχή και κάνει τα μάτια να φαίνονται «πεσμένα». Επίσης τονίζει σακούλες και μαύρους κύκλους.


7. Μην  παραλείπετε το ρουζ πάνω από το make- up που τονίζει τα μάγουλα και δίνει αίσθηση ζωντάνιας και φρεσκάδας στο πρόσωπο. Χωρίς αυτό  μοιάζετε χλωμή και άτονη.


8. Το κραγιόν στα χείλη. Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα των χειλιών χάνει την ελαστικότητά της και σχηματίζει λεπτές γραμμές. Για να φαίνονται τα χείλη σας νεανικά, είναι προτιμότερο να απλώνετε το κραγιόν με το δάχτυλο ή με ειδικό πινελάκι.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!