GOOD LIFE

Το Κάπνισμα και το «Fast Food» γερνούν τον εγκέφαλο κατά 6 χρόνια

   Έρευνα δείχνει πως, η νικοτίνη και το «γρήγορο φαγητό» προκαλούν στους εφήβους ανεπανόρθωτες βλάβες στη μνήμη και τη μαθησιακή τους ικανότητα. 

Ο ρόλος της διατροφής και του τρόπου ζωής στην διάρκεια της εφηβείας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, όπως επισημαίνουν Αμερικάνοι επιστήμονες.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 3.596 ατόμων από το 1980 έως σήμερα. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι επιστήμονες μελέτησαν τον εγκέφαλο ατόμων -από την παιδική έως την ενήλικη ζωή- και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εθελοντές κάπνιζαν ή είχαν υψηλή χοληστερόλη, διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν γερασμένο εγκέφαλο, περισσότερο από ότι θα έπρεπε να έχουν με βάση την ηλικία τους.

Η νικοτίνη και το «γρήγορο φαγητό» προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλο εφήβων, όπως επισημαίνει η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας. Οι ερευνητές παρακολουθούσαν τους εθελοντές επί 31 χρόνια, από το 1980 έως το 2011, παρακολουθώντας τη διατροφή, τον τρόπο ζωής και τα ιατρικά τους αρχεία κατά την παιδική ηλικία, την εφηβεία και την ενηλικίωση.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, ανεξάρτητα από το αν κατά την ενήλικη ζωή ακολουθούμε υγιεινό τρόπο ζωής, μια κακή διατροφή σε συνδυασμό με το κάπνισμα στην διάρκεια της εφηβείας μπορεί να έχουν ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλό μας.

 

 

Πηγή: dope.gr

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!