GOOD LIFE

Το αλουμινόχαρτο μπορεί να βελτιώσει το Wi-Fi σου;

Μπορεί κάτι τόσο απλό και ευτελές όσο το αλουμινόχαρτο που έχουμε στο συρτάρι της κουζίνας μας, να δώσει τη λύση στην ενίσχυση και βελτίωση του Wi-Fi στο σπίτι μας ή τον επαγγελματικό μας χώρο; Οι επιστήμονες λένε πως ναι!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Darthmouth, μετά από σειρά ερευνών και πειραμάτων κατέληξαν στοσυμπέρασμα πως το αλουμινόχαρτο μπορεί να βελτιώσει την κάλυψη και την ασφάλεια των ασύρματων δικτύων Wi-Fi, επιτρέποντας τον καλύτερο έλεγχο της κατεύθυνσης της ακτινοβολίας.

Φυσικά δεν λένε πως πρέπει να καλύψεις με αλουμινόχαρτο το ρούτερ σου, αλλά πως βρήκαν μια απλή και φθηνή κατασκευή (η οποία έχει και αλουμινόχαρτο), που  μπορεί να βελτιώσει τόσο την ταχύτητα όσο και την εμβέλεια του Wi-Fi

Συγκεκριμένα κατασκεύασαν μια κεραία, η οποία βασίζεται σε ειδικού σχήματος αντικείμενοτο οποίο μπορεί να κατασκευαστεί από εκτυπωτές 3D. Αυτή η κεραία στη συνέχεια καλύπτεται από αλουμινόχαρτο και το κόστος της όλη κατασκευής είναι σχεδόν μηδαμινό.

«Με μια απλή επένδυση των $35 και έχοντας μελετήσει τις ανάγκες κάλυψης, είναι δυνατόν να κατασκευαστεί ένας παραμετροποιημένος ανακλαστήρας ακτινοβολίας, του οποίου οι επιδόσεις ξεπερνούν αυτές κεραιών που ίσως κοστίζουν χιλιάδες δολάρια», εξηγεί η Xia Zhou, καθηγήτρια στο Darthmouth.

Οι επιστήμονες μελέτησαν πολλούς τύπους κεραιών, ενώ δοκίμασαν ακόμα και μη αποδεδειγμένες επιστημονικά λύσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν αυτές έχουν λογική βάση. Μετά από αρκετές προσπάθειες, κατέληξαν σε συγκεκριμένα σχήματα, τα οποία είναι πράγματι δυνατόν να βελτιώσουν την κάλυψη των δικτύων Wi-Fi σε προκαθορισμένους χώρους.

Η ιδέα πίσω από αυτούς τους ανακλαστήρες είναι απλή: Λειτουργούν ως «αγωγοί» ακτινοβολίας, στοχεύοντας συγκεκριμένους χώρους για να βελτιώσουν την κάλυψη σε αυτούς, ενώ παράλληλα αποτρέπουν τις «διαρροές» σε τοποθεσίες από όπου κάποιος θα μπορούσε να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ένα δεδομένο δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!