WOMEN'S GUIDE

True story: Από πάμπτωχη έγινε μεγιστάνας εσωρούχων

Παράτησε το σχολείο στα 15 και έμεινε έγκυος στο 19. Σήμερα στα 43 της η Michelle Mone θεωρείται στην Βρετανία η μεγιστάνας εσωρούχων και γυναίκα παράδειγμα προς μίμηση.

Ωστόσο η ζωή της Σκωτσέζας δημιουργού δεν ήταν πάντα ρόδινη. Η Michelle Mone ξεκίνησε τη λειτουργία της εταιρίας Ultimo το 1996 και σήμερα η περιουσία της αποτιμάται σε 20 εκατ. λίρες.

Γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1971 στην Γλασκόβη. Επεσε θύμα ληστείας και επίθεσης έξω από το γραφείο της, ο σύζυγός της την εγκατέλειψε την ημέρα των Χριστουγέννων του 2011 και το δύσκολο διαζύγιό της της κόστισε σχεδόν τη μισή της περιουσία.

Στο βιβλίο της «Ο αγώνας μου στην κορυφή» η Michelle Mone περιγράφει το ταξίδι της από άνεργη έφηβη στη δημιουργία μας από τις πιο εμβληματικές μάρκες εσωρούχων του κόσμου.

Εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 15 ετών. Εγινε μοντέλο για να βοηθήσει οικονομικά τους γονείς της, αφού ο πατέρας της ήταν καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα μετά από μια σπάνια εκφυλιστική διαταραχή της σπονδυλικής στήλης.


Γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο, Michael Mone στα 17 της. Για χάρη του παράτησε την καριέρα της ως μοντέλο, ενώ στα 18 έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδί, τη Ρεβέκκα και λίγο αργότερα έφερε στον κόσμο τον γιο της Ντέκλαν ενώ το 2000 γέννησε το τρίτο της παιδί.

Πλαστογράφησε το βιογραφικό της για να εργαστεί στο τμήμα μάρκετινγκ γνωστής εταιρείας, ενώ μέσα σε 2 χρόνια είχε γίνει η επικεφαλής της ομάδας πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας σε όλη τη Σκωτία. Αλλά απολύθηκε στα 24.

Τότε αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία, με τα χρήματα που πήρε από την απόλυσή της, ενώ ο σύζυγός της έγινε ο «οικονομικός της σύμβουλος».


Αφού πήρε ευρωπαϊκή άδεια ξεκίνησε την παραγωγή στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ μετά από 3 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, δημιούργησε το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σουτιέν Ultimo.

Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας ένας από τους διανομείς της έφυγε παίρνοντας μαζί 1,8 εκατομμύρια λίρες από τα χρήματα της εταιρείας. «Θα μπορούσα να πάθω νευρικό κλονισμό, αλλά δεν άφησα να μου συμβεί κάτι τέτοιο» λέει στο βιβλίο της.


Το 2003, έπεσε θύμα ληστείας έξω από το γραφείο της. Ο ληστής την χτύπησε άσχημα και της έκλεψε πολλά πρωτότυπα δείγματα σουτιέν και έφυγε με το αυτοκίνητό της. Το 2011 ο σύζυγός της ζήτησε διαζύγιο την ημέρα των Χριστουγέννων.

«Ακούω ακόμα τη φωνή του συζύγου μου να μου λέει: Θα καταλήξεις πάλι στο γκέτο από όπου σε έσωσα. Και να σκέφτομαι. Οχι, δεν θα γίνει αυτό» γράφει στο βιβλίο της.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!