WOMEN'S GUIDE

Αυτές οι 3 τροφές θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την μνήμη σου

Και ίσως να μην χρειαστεί να σημειώσεις ξανά κάτι

Είχες ένα πολύ σημαντικό ραντεβού και ξέχασες να πας; Ή μήπως είχες προγραμματίσει κάποιες εξετάσεις και το θυμήθηκες τελευταία στιγμή; Ό,τι και να συμβαίνει και αν νιώθεις πως ξεχνάς συχνά και σημαντικά πράγματα μην πανικοβάλλεσαι, όλα στο πρόγραμμα είναι.

Είσαι πιεσμένη από τη δουλειά, οι υποχρεώσεις και οι εκκρεμότητες είναι αρκετές, λογικό είναι να ξεχνάς πράγματα πολλές φορές. Το μυαλό σου είναι «φορτωμένο» με πολλές πληροφορίες και για αυτό συχνά πυκνά κατεβάζει…ρολά.

Δες λοιπόν 3 τροφές οι οποίες θα ενισχύσουν την μνήμη σου και δεν θα χρειαστεί να σημειώσεις κάποιο σημαντικό ραντεβού (ή δραστηριότητα) ξανά.

Μπρόκολο

Τα λαχανικά, όπως το κουνουπίδι, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, είναι γνωστό ότι είναι πηγές θρεπτικής ενέργειας. Αλλά όταν έρχεται η στιγμή για να ενισχύσεις την υγεία του εγκεφάλου σου και ειδικά τη μνήμη σου, το μπρόκολο είναι αυτό που χρειάζεσαι επειδή περιέχει υψηλότερα επίπεδα χολίνης και βιταμίνης Κ. Αυτά είναι και τα δύο σημαντικά βοηθήματα για τη βελτιστοποίηση της γνώσης και της μνήμης.

Κινόα

Φαίνεται πως η αγαπημένη σου συνήθεια έχει κάποια εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Πλούσιο σε φολικό οξύ, η quinoa έχει αποδειχθεί ότι επιταχύνει την διανομή πληροφοριών και βελτιώνει τη μνήμη μας. Επιπλέον, είναι ένα από τα καλύτερα δημητριακά ολικής αλέσεως που μπορείς να βάλεις στο σώμα σου επειδή είναι φυσική πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου και πρωτεϊνών. Επιπλέον, θα σου δημιουργήσει ένα αίσθημα κορεσμού, έτσι ώστε να μπορέσεις να εστιάσεις στη λίστα υποχρεώσεων σου.

Μαύρη σοκολάτα

Ο εθισμός σου στην σοκολάτα είναι ιδανικός για τη μνήμη και την συγκέντρωση, καθώς μπορεί να βελτιώσει την αρτηριακή πίεση και την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του.

Πηγή: queen.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!