GOOD LIFE

3 φρούτα που εξαφανίζουν τις ρυτίδες

Αυτά τα τρία φρούτα τα βλέπετε συχνά να αναφέρονται στα συστατικάγνωστών καλλυντικών και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Δεν χρειάζεται όμως να αγοράσετε μια πανάκριβη κρέμα για να απολαύσετε τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία και την ομορφιά σας αυτά τα τρία φρούτα. Μπορείτε πολύ απλά να τα εντάξετε όσο γίνεται πιο συχνά στη διατροφή σας.

1. Σκουρόχρωμα σταφύλια.

Τα σκουρόχρωμα σταφύλια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο, το κάλιο, ο σίδηρος, το φώσφορο και οι βιταμίνες B1, B2, B6 και C. Περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες αμινοξέων, έτσι δεν είναι μόνο καλά για το δέρμα, αλλά και για την υγεία μας γενικά.

Οι δε σπόροι των σταφυλιών είναι πλούσιοι σε ρεσβερατρόλη και φλαβονοειδή που είναι φυσικά αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν αποτελεσματικά στη σύσφιξη του δέρματος. Οι σπόροι σταφυλιών έχουν πικρή γεύση. Μπορείτε να πιείτε κρασί, ως εναλλακτική λύση όπου τόσο τα σταφύλια όσο και οι σπόροι αναμειγνύονται μαζί.

2. Σκούρα Μούρα

Τα σκούρα μούρα  είναι μία από τις τροφές, που περιέχουν πλούσια αντιοξειδωτικά. Τα μούρα είναι επίησς πλούσια σε μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και αμινοξέα. Η κατανάλωση μούρων βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού του σώματος. Ο υψηλός μεταβολισμός συμβάλλει στην επιτάχυνση της αναπαραγωγής των κυττάρων του δέρματος. Όταν αυξάνεται η αναπαραγωγή των κυττάρων του δέρματος, τα νέα κύτταρα που παράγονται, αντικαθιστούν τα παλιά με πολύ γρήγορο ρυθμό, με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται αναζωογονημένο και εσείς νεότεροι


3. Φραγκοστάφυλα 

Έχουν πολύ υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και καλά επίπεδα καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και βιταμίνης Β5 και είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Γι 'αυτό μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το λάδι του φραγκοστάφυλου τοπικά στο πρόσωπο, για τη θεραπεία της ακμής και για άλλα δερματικά προβλήματα και φυσικά για την μείωση των ρυτίδων.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!