GOOD LIFE

Το παγωμένο νερό βοηθά στο αδυνάτισμα;

Μπορεί κατά καιρούς να έχουν διατυπωθεί πολλές (και διαφορετικές) θεωρίες σχετικά με την ιδανική θερμοκρασία κατανάλωσης του νερού, αλλά ένα είναι σίγουρο: το καλοκαίρι ένα παγωμένο ποτήρι νερό είναι σκέτη απόλαυση. Όμως τελικά αληθεύει πως σε βοηθά να κάψεις και κάποιες θερμίδες;

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να θυμάστε πως πρέπει να καταναλώνουμε περίπου 8 ποτήρια νερό την ημέρα (τουλάχιστον) για να αποφύγουμε την κατακράτηση υγρών και φυσικά την αφυδάτωση, ενώ τις μέρες με καύσωνα καλό είναι να πίνουμε δροσερό νερό και όχι πολύ παγωμένο, γιατί κόντρα στο τί πιστεύουν πολλοί, το ιδιαίτερα παγωμένο νερό, αντί να δροσίζει τον οργανισμό, προκαλεί την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να αντισταθμίσει την ταχεία ψύξη που προκαλείται από την επαφή με κάτι κρύο. Έτσι, δεν ικανοποιείται το συναίσθημα της δίψας. 

Παρόλα αυτά το κρύο και για την ακρίβεια το παγωμένο νερό έχει αρκετά οφέλη για τον οργανισμό, αλλά και τη γραμμή σας. 

Ακριβώς επειδή όταν εισέρχεται στο σώμα χρειάζεται να πάρει τη θερμοκρασία του σώματος, ο οργανισμός σας καταναλώνει ενέργεια για να πετύχει την εξισορρόπηση της θερμοκρασίας. Αυτό σημαίνει αύξηση του μεταβολικού ρυθμού και κατανάλωση περισσότερων θερμίδων. 

Δε χρειάζεται να καταναλώνετε αποκλειστικά παγωμένο νερό. Ενδεικτικά όμως εκτιμάται πως η κατανάλωση 2 λίτρων παγωμένο νερό την ημέρα μπορεί να οδηγήσει στην «καύση» περίπου 70 επιπλέον θερμίδων. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!