GOOD LIFE

Πώς η δίαιτα του καταρράκτη βοηθά να χάσεις μέχρι και 6 κιλά σε μία εβδομάδα

Ίσως έχετε ακούσει τον όρο Waterfall Diet. Τί όμως είναι η δίαιτα του καταρράκτη και πώς καταφέρνει να έχει θεαματικά αποτελέσματα σε λίγες μέρες;

Ονομάζεται Waterfall Diet και στην ουσία εστιάζει στο να αντιμετωπίσει την κατακράτηση υγρών στο σώμα που προκαλεί πρήξιμο και φούσκωμα. 

Η κατακράτηση υγρών, δηλαδή, η συσσώρευση υγρού στο κυκλοφορικό σύστημα ή ανάμεσα στους ιστούς του σώματος, μπορεί να συμβεί λόγω πολλών παραγόντων όπως εξαιτίας φαρμάκων, ορμονικών διαταραχών, και ειδικά στις γυναίκες  λόγω της περιόδου, είτε κατά την εγκυμοσύνη.

Η συγκεκριμένη δίαιτα βοηθάει το άτομο να εντοπίσει τυχόν τροφές τις οποίες ο οργανισμός δεν αφομοιώνει σωστά, με αποτέλεσμα την υψηλότερη απελευθέρωση ισταμίνης. 

όπω αναφέρει το bovary.gr, στο  βιβλίο «The Waterfall diet» του 1999, η διατοφολόγος Λίντα Λαζαρίδη, αναφέρει λεπτομερές πλάνο με το οποίο μειώνεται η ποσότητα του υγρών στο σώμα, ενώ χάνετε έως και 6 κιλά σε μια εβδομάδα.

Το σέλινο και ο μαϊντανός, καθώς και άλλες τροφές πλούσιες σε κουμαρίνη είναι βασικές για αυτήν τη δίαιτα. Όπως και πολλές άλλες, η δίαιτα αυτή χωρίζεται σε φάσεις. 

Φάση 1

Στην αρχή θα πρέπει να τρώτε μόνο λαχανικά, φρούτα, καφέ ρύζι, φασόλια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, ψάρια, κοτόπουλο και προϊόντα σόγιας όπως tofu για δύο μήνες για να εξαλείψετε πιθανά αλλεργιογόνα. Θα πρέπει να αποφεύγονται όλες οι τροφές με βάση το σιτάρι, τα προϊόντα από αλεύρι, όπως το ψωμί ή τα ζυμαρικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κόκκινο κρέας, η ζάχαρη, ο καφές, το αλκοόλ, τα αυγά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

 

Φάση 2

Στην δεύτερη φάση προσθέστε μια «απαγορευμένη» κατηγορία τροφών στα γεύματά σας κάθε εβδομάδα, παρακολουθώντας για αύξηση του σωματικού βάρους ή συμπτώματα όπως ασυνήθιστη κόπωση και πονοκέφαλοι.

Αυτά τα συμπτώματα θα σας υποδείξουν ότι είστε αλλεργικοί ή έχετε δυσανεξία σε συγκεκριμένες τροφές. Αυτή η φάση διαρκεί τέσσερις εβδομάδες. Κράκερ σίτου, αλεύρι σίτου ή ζυμαρικά σίτου χωρίς αυγό προστίθεται την 1η εβδομάδα, ενώ τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί, το γιαούρτι και το αγελαδινό γάλα προστίθενται την 2η εβδομάδα.

Στην 3η εβδομάδα μπορείτε να φάτε και αυγά, ενώ την 4η εβδομάδαη προσθέστε τη μαγιά.

 

Φάση 3

Η τελική φάση του της δίαιτας Waterfall έχει σχεδιαστεί για να καταλήξετε στις διατροφικές συνήθειες που θα ακολουθήσετε στο μέλλον, προκειμένου να μην έχετε κατακράτηση υγρών. Το 90% της διατροφής σας κατά τη διάρκεια της φάσης 3 θα πρέπει να αποτελείται μόνο από τροφές που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της φάσης 1. Το υπόλοιπο 10% από αυτά που θα τρώτε μπορεί να περιλαμβάνει τρόφιμα που μπήκαν σταδιακά κατά τη διάρκεια της φάσης 2, ή και άλλα τρόφιμα, εφόσον δεν προκαλούν συμπτώματα κατακράτησης νερού.

Aν τηρήσετε αυστηρά τη δίαιτα και τρώτε μόνο τα τρόφιμα που συνιστώνται κατά τη διάρκεια της φάσης 1, είναι πιθανό να χάσετε βάρος. Είναι όμως και πιθανό να ο οργανισμός σας να έχει πλέον έλλειψη σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος και το ασβέστιο.

Ο περιορισμός σε σπόρους δημητριακών αυξάνει τον κίνδυνο έλλειψης ψευδαργύρου.

Ρωτήστε το γιατρό σας πριν αρχίσετε τη δίαιτα.

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!