GOOD LIFE

Κάνεις δίαιτα και δεν αδυνατίζεις; Ίσως φταίνε αυτές οι 4 τροφές

Έρευνες έχουν αποδείξει πως αυτές οι κατηγορίες τροφών μπορούν να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη στην προσπάθειά σας να χάσετε κιλά.

Μάλιστα κάποιες από αυτές θεωρούνται και "υγιεινές" τροφές αλλά πραγματικά καθυστερούν την απώλεια βάρους ή προκαλούν κατακράτηση.

1. Οποιοδήποτε σνακ περιέχει υδατάνθρακες
Όταν τρώτε κράκερς, δημητριακά, ψωμί ή ρύζι το σώμα μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε ζάχαρη την οποία στέλνει κατευθείαν στο αίμα. Το σώμα αντιδρά με το να παράγει περισσότερη ινσουλίνη και έτσι το σώμα σοτ απορροφά τη ζάχαρη αμέσως. Το πρόβλημα; Καταλήγετε με χαμηλό ζάχαρο και με το ίδιο αίσθημα πείνας. 

2. Τα κατεψυγμένα γεύματα
Για να έχουν μεγαλύτερη ημερομηνία λήξης τα τρόφιμα που βάζουμε στην κατάψυξη οι κατασκευαστές προσθέτουν μεγάλες ποσότητες νατρίου. Το νάτριο συμβάλει στην κατακράτηση υγρών από το σώμα και έτσι όσα κιλά και να χάσετε θα νιώθετε φουσκωμένοι. Προτιμήστε τα γεύματα με φρέσκα υλικά.

3. "Διαιτητικά" Τρόφιμα κια τροφές τύπου light
Οι ερευνητές έχουν καταλήξει πως οι άνθρωποι τρώνε 30% μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού όταν ξέρουν πως είναι light. Το πρόβλημα με αυτά τα τρόφιμα είναι πως οι εταιρείες αφαιρούν το λίπος από τα τρόφιμα και έτσι μειώνεται και η γεύση τους. Για να την αντικαταστήσουν προσθέτουν μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης.

4. Χυμοί
Ένα ποτήρι χυμού πορτοκαλιού χρειάζεται πολλά πορτοκάλια. Όταν καταναλώνετε τους χυμούς του εμπορίου καταναλώνεις όλες τις θερμίδες από τα πορτοκάλια χωρίς, όμως, τις φυτικές ίνες που καλύπτουν το αίσθημα της πείνας.  Για αυτό ακόμα και οι 100% φυσικοί χυμοί είναι απλώς άδειες θερμίδες με περισσότερη ζάχαρη για τον οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!