WOMEN'S GUIDE

Αντηλιακή Προστασία & Φωτογήρανση: Οσα πρέπει να γνωρίζετε

Βρισκόμαστε στα μέσα της άνοιξης και ήδη δε χορταίνουμε να απολαμβάνουμε τον ήλιο όπου και όσο μπορούμε, με ατελείωτες βόλτες και ηλιοθεραπεία. 

Ο ήλιος, ενεργοποιεί την παραγωγή της βιταμίνης D, ευνοεί τις ορμόνες της χαράς και μας φτιάχνει τη διάθεση, ταυτόχρονα όμως, όσο λαμπερός είναι, διαθέτει και μία άλλη, “σκοτεινή” πλευρά. Κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος, η έκθεση στον ήλιο προκαλεί εγκαύματα, φωτοευαισθησίες και αλλοιώσεις των δερματικών κυττάρων.

Κεφάλαιο Φωτογήρανση

Η φωτογήρανση κάνει την εμφάνισή της πολύ νωρίτερα από τη φυσική γήρανση και εκδηλώνεται με απώλεια της ελαστικότητας, ξηρότητα, λεπτές γραμμές και βαθιές ρυτίδες. Η επιδερμίδα χάνει τη λάμψη της και δείχνει θαμπή, ξηρή και κουρασμένη, οι γραμμές έκφρασης γίνονται όλο και πιο έντονες και συχνά κάνουν την εμφάνισή τους κηλίδες, πανάδες και φακίδες. Είναι δε χαρακτηριστικό πως το πότε και σε ποιο βαθμό θα εμφανιστούν τα συμπτώματα της φωτογήρανσης, εξαρτάται από τη συνολική έκθεση του δέρματος στον ήλιο.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια πολλές γυναίκες έχουν την τάση να αποκτούν μαυρισμένο δέρμα και να το διατηρούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το αποτέλεσμα; Περισσότερες γυναίκες με πρόωρη γήρανση, αντιαισθητικά σημάδια στο δέρμα και αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης δερματικών αλλοιώσεων.

Προστασία – το Α και το Ω!

Η προστασία από την έκθεση στον ήλιο είναι άκρως απαραίτητη όλους τους μήνες του χρόνου, ιδιαιτέρως όμως την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας προσώπου πρέπει να μας γίνει όχι απλώς καθημερινή συνήθεια, αλλά αναπόσπαστη προσωπική ανάγκη.

Καταπολεμήστε τη φωτογήρανση με καθημερινή εφαρμογή αντηλιακών προϊόντων με δείκτη προστασίας – το απαραίτητο καλλυντικό που πρέπει να φοράτε πάντοτε πριν βγείτε από το σπίτι σας. Η νέα σειρά Sun Screen Velvet της FREZYDERM με το έγχρωμο αντηλιακό Sun Screen Color Velvet Face SPF 50+ και τα διάφανα Sun Screen Velvet Face SPF 30 και Sun Screen Velvet Face SPF 50+ , μς την άριστη εφαρμογή τους, απαλύνουν την όψη των ρυτίδων, αφήνουν βελούδινη υφή στην επιδερμίδα προσφέροντας ματ όψη και προλαμβάνουν τις δερματικές δυσχρωμίες.

Για τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας, δηλαδή για εκείνες που δε μαυρίζουν εύκολα και απλά κοκκινίζουν, απαιτείται δείκτης  SPF 50+, ενώ για μέτρια ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, ιδανικός δείκτης προστασίας είναι ο SPF 30.

Μερικά ακόμα χρήσιμα tips προστασίας

  • Φορέστε γυαλιά ηλίου και προφυλάξτε τα μάτια σας από τη δημιουργία ρυτίδων.
  • Προτιμήστε τη σκιά, όπου σταθείτε κι όπου βρεθείτε.
  • Βάλτε καπέλο για να προστατέψετε το πρόσωπο, το κεφάλι και τον λαιμό σας.
  • Αποφεύγετε να κυκλοφορείτε στον δυνατό ήλιο, ειδικά τις ώρες μεταξύ 11.00π.μ-4.00μ.μ.
  • Να θυμάστε πως η άμμος, η θάλασσα και το χιόνι, αντανακλούν το 50% της ακτινοβολίας, επομένως μην παραλείπετε να ανανεώνετε τακτικά το αντηλιακό σας.

Και… μην ξεχνάτε πως η ακτινοβολία δρα αθροιστικά γιατί η δράση του ήλιου είναι συσσωρευτική! Προφυλάξτε την επιδερμίδα σας από την έκθεση στον ήλιο και διατηρήστε την υγιή, νεανική και λαμπερή, με όπλο πάντα το αντηλιακό σας και σύμμαχο την FREZYDERM!

Και βάλτε τα γυαλιά στον ήλιο! 

Τα αντηλιακά και όλα τα δερμοκαλλυντικά Frezyderm είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από την Μ.Σ Ιακωβίδης. 

Ακολουθήστε την Frezyderm Κύπρου στο Facebook:  

Sponsored Content

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!