GOOD LIFE

Τρεις τρόποι για να κάνεις την μπύρα σύμμαχο στην ομορφιά σου

Τώρα που ο καιρός έγινε ανοιξιάτικος οι δροσερές μπύρες έχουν ξανά την τιμητική τους.

Όμως πολλοί δεν ξέρουν πως η μπύρα, εκτός από ένα δροσερό αλκοολούχο ποτό είναι και σύμμαχος στην ομορφιά και την περιποίηση του σώματος. 
Δείτε τρείς χρήσεις της μπύρας ως καλλυντικό που ίσως δεν φανταζόσασταν.


1. Μπύρα στα μαλλιά
Είναι ίσως η πιο γνωστή καλυντική χρήση της μπύρας, αφού αρκετά σαμπουάν που κυκλοφορούν στην αγορά διαφημίζουν πως περιέχουν μπύρα. 
Και η αλήθεια είναι πως η μπύρα χαρίζει λάμψη στα θαμπά και ξηρά μαλλιά και βοηθά στην αναδόμηση της τρίχας καθώς διαθέτει βιταμίνη Β και διατροφική σιλικόνη. 
Ο πιο απλός τρόπος είναι να ρίχνετε περίπου ένα ποτήρι νερού με μπύρα πάνω στα μαλλιά σας, λίγο πριν λουστείτε και να κάνετε ελαφρύ μασάζ.
Ο ιδανικός τρόπος είναι να βράσετε μπύρα. Μόλις αρχίσει να βράζει να χαμηλώσετε τη φωτιά και να αφήσετε να εξατμιστεί περίπου το 1/4 της ποσότητας που έχετε βάλει στην κατσαρόλα για να βεβαιωθείτε πως έχει εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. 
Το υπόλοιπο υγρό που μένει στην κατσαρόλα, το βάζετε σε ένα μπουκαλάκι και το χρησιμοποιείτε κάθε φορά μαζί με το σαμπουάν σας στο λούσιμο.


2. Έχει αντιγηραντική και αναζωογονητική δράση σε σώμα και πρόσωπο. 
Τόσο οι βιταμίνες όσο και τα φλαβονοειδή που περιέχει η μπύρα έχουν ισχυρή καλλυντική δράση, ενώ η μπύρα θεωρείται ιδανική και για ενυδάτωση του σώματος, για αυτό άλλωστε και υπάρχουν και τα beer spas.
Απλά προσθέστε 1 μπουκάλι μπύρα στο νερό με το οποίο έχετε γεμίσει τη μπανιέρα σας μαζί με το αφρολουτρό σας, ενώ για το πρόσωπο μπορείτε να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε μία απλή μάσκα: ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας μπύρα, ένα ασπράδι αυγού και 3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο. Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε για 10 λεπτά.


3. Η μπύρα ιδανική και την υγεία των ποδιών σας
Το ποδόλουτρο σε κρύα μπύρα, ανακουφίζει άμεσα από τους πόνους στα πόδια λόγω ορθοστασίας ή κούρασης, ενώ το ποδόλουτρο σε χλιαρή μπύρα (απλά ανακατέψτε ζεστό προς χλιαρό νερό με μία μπύρα) βοηθά στο να μαλακώσουν και οι κάλοι σου, λόγω των ενζύμων που περιέχει η μπύρα.



Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!